Bezoek een museum
Bezoek een museum
 
 

Fascinerende verhalen en inkijkjes …

Ga een cultureel dagje uit en bezoek een of meerdere musea in de regio. Hier vind je vele fascinerende verhalen en inkijkjes in het verleden van de Hondsrug.

Het fascinerende verhaal van Coevorden

Coevorden heeft een boeiende, maar heftige geschiedenis vol oorlog, vernietiging en een eeuwig durende strijd om de macht. Het Stedelijk Museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt je mee op een ontdekkingsreis langs het fascinerende verhaal van Coevorden.

Ga op ontdekking met drie historische figuren uit de geschiedenis van Coevorden. Beleef hun verhaal met puzzels en raadsels in het Stedelijk Museum Coevorden. Breng ook een bezoek aan het ArcheoLAB.

Klompen stelen de show in expositie ‘Pracht en Praal’

Klompen zijn het symbool van Nederland. Naast het praktische worden ze nu ook gezien als kunstobject. In expositie ‘Pracht en Praal’ worden ‘meesterwerken’ uit de hele wereld getoond met kunstzinnige patronen n schilderingen met portretten en stillevens. Te bewonderen van 29 maart tot en met 1 november in het Internationaal Klompenmuseum in Eelde.

Museum Collectie Brands

Herinneringen ophalen aan vroeger. Dat kan in Museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht. De boerderij heeft een bijzondere verzameling penningen, munten, kaarten, sieraden, dia’s uit de veenkoloniën, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk van Jans Brands.

Keramisch museum Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen

Bezoek een van de oudste aardewerkfabrieken van Europa in Nieuw-Buinen. Bij Keramisch Museum Royal Goedewaagen maken ze nog net zo ambachtelijk aardewerk als 400 jaar geleden.

Overige Musea op de Hondsrug

 

Verken alle Drentse musea

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.