Dieren op de Hondsrug
Dieren op de Hondsrug
 
 

Vossen, dassen, bevers, slangen, reeën

Vossen, dassen, bevers, slangen, reeën, je vindt ze allemaal op de Hondsrug. En nog veel meer. Het enige dat je hoeft te doen is heel goed om je heen kijken als je in de natuur bent. Uiteraard moet je een beetje geluk hebben, want niet alle dieren laten zich graag zien. Ga daarom eens samen met een boswachter op pad. Hij weet waar je op moet letten.

 

Dieren spotten

Het gebied van De Oostpolder en de Onnerpolder tussen Haren en Noordlaren aan de Noordwestkant van het Zuidlaardermeer is een paradijs voor veel bijzondere vogelsoorten.

In het unieke natuurgebied de Geeserstroom is het heerlijk wandelen. Ontdek de dieren langs de meanderende beken, moerassen en bloemrijke graslanden.

Spot dieren tijdens een vollemaanwandeling met een gids. Je wandelt om 06.00 uur door de bossen en over de heide van de Hondsrug. Op 19 april, 14 september en 12 oktober vanaf het Buitencentrum Boomkroonpad bij Drouwen.

 

Tijdens het vissen op de Hunze kwam er opeens een bever voorbij zwemmen. De bever was ons te snel af, maar doordat het zo stil was op het water hebben we zijn ‘woning’ van een afstand kunnen bekijken.

—Casper Visser, Hondsrug Drenthe Magazine
 

Schapen als begrazers

Schapen als natuurlijke begrazers. Dat is pas Oer! Het hele jaar door trekt de schaapherder er dagelijks met de kudde op uit. De schapen houden de heidevelden in stand met het eten van gras en opslag van struiken en bomen. Neem gerust een kijkje bij een van de kuddes die op de Hondsrug actief zijn. Bij de schaapskooien wordt dagelijks aangegeven waar je de kudde op het heideveld kunt vinden.

Meer informatie over de schaapskuddes op de Hondsrug:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.