Slider
 

Tot in het diepst van de bossen …

In de uitgestrekte bossen die Staatsbosbeheer beheert kun je wandelen, fietsen, sporten en vakantie vieren. Dankzij de vele wandel-, fiets-, ruiter-, bos-, zand- en keienpaden kunt u tot in het diepst van de bossen de natuur opzoeken. Natuur met vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes en mooie heidegebieden. Loopt u met de hond? Dan is het goed om te weten waar de Hondenlosloopgebieden zich vinden. Raadpleeg daarvoor dit overzicht van hondenlosloopgebieden. Waar wacht je nog op?

 

De Strubben Kniphorstbosch

De Strubben Kniphorstbosch is een natuurgebied en het grootste archeologische rijksmonument van Nederland. Nergens in ons land vind je zo veel archeologische monumenten bij elkaar: twee hunebedden en ongeveer zestig grafheuvels, maar ook tal van eeuwenoude veldwegen die hun sporen trokken over de heide en door het bos. Wil je het Strubben Kniphorstbosch verkennen? Er loopt zowel een wandelroute als een recreatieve fietsroute door het gebied.

Verken de wandelroute

Verken de fietsroute

 

Het leven van de boswachter

De boswachterijen Emmen, Exloo/Odoorn, Gieten, Gees, Schoonloo, Grolloo, Sleenerzand en Borger verzorgen het bos- en natuurbeheer op de Hondsrug. De boswachter is voor de bezoekers gastheer en kenner van alles wat leeft en bloeit in de natuur. Benieuwd hoe het er bij de boswachter aan toe gaat? Lees de boswachtersblog!

Lees de boswachtersblog