Meubels
 
Nieuwsbrief Hondsrug Drenthe december 2020

En dan is het einde van 2020 alweer in zicht! Voor iedereen is dit een bijzonder jaar geweest. Niemand kon en kan om Covid-19 heen. En daar waar wij allemaal moesten schakelen op het gebied van familie en vrienden, werk en vrijetijd, ging de natuur onverstoorbaar zijn gang. Het voorjaar ging over in de zomer, daarna kwam de herfst en nu zijn we alweer in de winter aanbeland. Elk jaargetijde heeft zo zijn eigen charme. Zo ook op de Hondsrug in Drenthe, een uniek en authentiek gebied in Oerprovincie Drenthe.

De komende tijd worden we opgeroepen om niet onnodig op pad te gaan. Haal vooral wel even een frisse neus in de directe omgeving om daarna thuis bij de kachel te genieten van warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Laten we het thuis vooral gezellig maken en daar waar we kunnen iets doen voor onze naasten en de kwetsbaren in onze samenleving.

Alle Tourist Info Points van Hondsrug Drenthe blijven de komende periode gesloten, maar op onze website hondsrugdrenthe.nl lees je uitgebreide informatie over het gebied en zijn mogelijkheden. Ook vind je hier de gegevens van de verschillende TIP kantoren en een actueel overzicht van de openingstijden. Houd dit dus vooral in de gaten. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2021! 

P.s: Post je op Instagram een mooie foto van het Drentse landschap? Gebruik dan #oerdrenthe
NAAR HONDSRUGDRENTHE
KNAPZAKROUTE BARGER-OOSTERVEEN
In de maand december zetten we de knapzakroute in het Barger-Oosterveen in de spotlight. Deze ontdekkingstocht voert je door het veenland van Zuidoost Drenthe en laat je kennismaken met het dorp Barger-Oosterveen en zijn omgeving. Het sluisje in Schutwijk herinnert aan de oude turfvaart. Langs het Amsterdamsche veld loop je over de spoordijk waar vroeger de treintjes hun lading turf naar de turfstrooiselfabriek brachten. En dan plotseling lijkt de invloed van de mens voorbij. Na de rechte wegen, wijken, sloten en akkers begint het zompige veenland. Trek dus wel je waterdichte schoenen of laarzen aan. De route is 16,5 kilometer lang.

Zodra de Tourist Info Points weer open gaan, is een boekje met deze route voor € 3,95 verkrijgbaar in Emmen. Ook de andere kantoren hebben knapzakroutes in het Hondsruggebied in hun assortiment. Een aantal routes is te downloaden via knapzakroutes.nl. 
NAAR KNAPZAKROUTES
BOEK DE HONDSRUG
Onlangs verscheen het boek ‘De Hondsrug - Landschap van eeuwen’.  Het 352 pagina’s dikke boek vertelt het verhaal over het ontstaan van het bijzondere landschap, de krachten van de natuur en over de eerste bewoners van het gebied. Op elke pagina staan prachtige foto’s en ander uniek beeldmateriaal. Laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden en vele bijzondere plekken op de Hondsrug.

Je kunt het boek dat € 27,50 kost, reserveren via info@hondsrugdrenthe.nl. Na de lockdown ligt deze dan voor je klaar bij het Tourist Info Point in Borger. Wil je het boek eerder in huis hebben? Bestel dan via de webshop van Het Drentse Landschap.

 
LEES VERDER
THUIS UIT ETEN
De feestdagen zijn in aantocht en het is dan ook alweer tijd om na te denken over het kerstdiner. Wat gaat het worden dit jaar? Wie gaat er koken? De komende tijd, en dus ook tijdens de feestdagen, blijven de restaurants nog gesloten. We kunnen helaas niet aanschuiven in ons favoriete restaurant om ons te laten bedienen en te verrassen. 

Maar heb je toch geen zin om urenlang in de keuken te staan of wil je gewoon graag de lokale horecaondernemer steunen? Haal dan een heerlijk diner op bij dat fijne restaurant in de buurt of nog gemakkelijker….. laat het bezorgen. Op drenthe.nl vind je een overzicht van restaurants met een haal- en bezorgservice. Een goed idee voor de feestdagen en daarna. 
RESTAURANTS MET HAAL- EN BEZORGSERVICE
DRENTHE GIDS 2021
Vooruitkijkend naar 2021 kunnen we zeggen dat er ook volgend jaar weer een mooi magazine verschijnt met uitgebreide informatie over het Hondsruggebied.

Deze keer zal dit in combinatie zijn met ook andere gebieden in de Oerprovincie van Nederland. In februari komt de Drenthe Gids 2021 uit en deze staat boordevol tips voor een geslaagd verblijf of uitstapje in Drenthe.

De Drenthe Gids 2021 zal het aankomende seizoen weer gratis verkrijgbaar zijn bij alle Tourist Info Points op de Hondsrug. Maar ook een groot aantal verblijfaccommodaties deelt de gidsen uit aan haar gasten.
 
CORONAPROOF ARRANGEMENT
Drouwenerzand Vakantiepark heeft een leuk arrangement samengesteld voor de komende weken. Tijdens de feestdagen verblijft u voordelig een paar dagen in een van de bungalows.  Je kunt je verblijf tijdens de feestdagen compleet maken met een heerlijk all-in-gourmet pakket, een borrelplank, ontbijtpakket, huisgemaakte snert of een Maallust bierpakket. Je boekt het arrangement rechtstreeks op de site van Drouwenerzand.
NAAR DROUWENERZAND VAKANTIEPARK
KOOKBOEK VOOR GROTE GROEPEN
De Boerhaarshoeve, Breeland Recreatie en 25 graden Noord bereiden zich al weer voor op het volgende jaar. Zij hopen het nieuwe seizoen weer grote(re) groepen te mogen ontvangen.

Jullie zullen wellicht al een beetje aan het dromen zijn om weer met een grotere familie- of vriendengroep, of met school weer een midweek of weekend weg te gaan. Om alvast een beetje in die voorpret mee te gaan, hebben zij bedacht om gezamenlijk een receptenboek te gaan maken. Want hoe lastig is het om steeds weer een nieuw gerecht te bedenken? Of hebben jullie een traditie en eten jullie elk jaar hetzelfde?

Zij hopen dat jullie de lekkerste, leukste en meest originele recepten met hen willen delen zodat zij dit kunnen opnemen in een gezamenlijk receptenboek. Met naam en toenaam komen jullie hier dan in te staan (als je dit wilt natuurlijk)! Het recept mag zowel voor kids- als voor volwassenen zijn. Mail je recept (met eventuele gezellige kiekjes) naar info@boerhaarshoeve.nl, info@breelandrecreatie.nl  of info@25gradennoord.nl en zij mailen dan het receptenboek (in PDF) ook naar jullie!
VOLG ONS
 
 
Copyright 2020 Hondsrug Drenthe - info@hondsrugdrenthe.nl - T 0599 638729