Meubels
 
Nieuwsbrief Hondsrug Drenthe Mei 2021
UITREIKING KEI VAN DE HONDSRUG
Restaurant en camperplaatsen Wielens in Noord-sleen winnaar Kei van de Hondsrug 2020!

Letty en Erwin Wielens zijn op 24 april 2021 verrast met de titel “kei van de Hondsrug 2020”. Door het welbekende virus is de prijs later dan normaal uitgereikt. Zij hebben zich in bijzondere mate ingezet om hun bedrijf om te vormen in de bijzonder coronatijd. Zo hebben zij achter hun restaurant en zalencentrum een prachtig Trailcenter en 16 camperplaatsen gerealiseerd.
Lees meer op HONDSRUGDRENTHE
Fiets4daage Drenthe Editie 2021, 13 t/m 16 juli
Wij zijn verheugd om te kunnen schrijven dat de Fiets4daagse dit jaar door gaat. Fietst jij ook mee? Er zijn maar liefst 2 grote startplaatsen op de Hondsrug, Dalen en Emmen.
Natuurlijk zal deze editie van 13 t/m 16 juli veilig georganiseerd worden. Deelnemers kunnen zich alleen online inschrijven en de organisatie zal met tijdsloten werken om te voorkomen dat teveel deelnemers tegelijk starten.
 
De komende periode zorgen de startplaatsen ervoor dat er weer mooie routes uitgezet worden, zodat iedereen weer kan genieten van het prachtige Drentse landschap en de Drentse gastvrijheid. Voorzitter Jan Broertjes: “Iedereen is eraan toe om er weer lekker op uit te gaan. Met de maatregelen die we nemen en de verwachte vaccinaties, gaan we er prachtige en veilige fietsdagen van maken.”
 
Meer informatie over de exacte invulling van de Amslod Drentse Fiets4Daagse zal vanaf 15 mei op de website www.fiets4daagse.nl te lezen zijn, waarna deelnemers zich kunnen inschrijven.
NAAR DRENTSE FIETS4DAAGSE
Wandelfanaten opgelet!
Er zijn 2 superleuke wandelrouteboeken verschenen, de wandelboeken 'De Loop van Hunze en Hondsrug' en 'Hondsrugpad'.
‘De Loop van Hunze en Hondsrug’ is alweer het vijfde langeafstandswandelingboek van Stichting Het Drentse Landschap. De wandelingen nemen u mee van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en weer terug door het Hunzedal.  De gids telt vijftien etappes met een totale lengte van bijna 250 kilometer.
Het Hondsrugpad neemt u mee door de preshistorie, esdorpen en grenzeloze natuur van het Hondsruggebied. Vanuit Groningen kunt u in negen etappen via Emmen naar Meppen (Duitsland) wandelen.
MEER WANDELROUTES
“Een pannenkoek gaat er altijd wel in”
Of het nu om een pannenkoek naturel gaat of een met appel, spek of kaas er is voor iedereen wel een pannenkoek naar smaak.
Trek in een lekkere pannenkoek? Bezoek dan deze pannenkoekboerderijen eens!
“Brinkzicht” in Gasteren
”De Deugniet” in  Borger
“De Snoeperd” in Odoorn
“Met Stroop Ofzo” Emmen
PANNENKOEKEN en andere RESTAURANTS
VERRASSENDE PLEKJES
Ze zijn niet altijd even opvallend, maar bij veel boerderijen staan kraampjes of stalletjes waar u verse producten kunt kopen. Bij sommige boerderijen kunt u uw eigen melk tappen, uw eigen fruit of bosje bloemen plukken. Andere boeren bieden andere producten aan, zoals vleesproducten, eieren of kaas. De route “Toer langs de Boer” neemt u mee langs deze verrassende plekjes en zo kunt u onderweg genieten van al dat lekkers.
Drenthe in het najaar, een echte aanrader!
Voor wie graag eens een Indian Summer van dichtbij wil meemaken hoeft daarvoor echt niet naar Canada, maar kan gewoon naar Drenthe komen. In het najaar komen de kleuren tot leven in de vele bossen die het Hondsrug-gebied rijk is. Van knalgeel tot bordeauxrood en van mosgroen tot kastanjebruin, elke kleur knalt eruit! Krijgt u al zin om plannen te maken om in het najaar op de Hondsrug te verblijven? Neem eens een kijkje bij één van deze groepsaccommodaties.
“Boerderij Het Stroomdal” in Anderen
“Groepsverblijf de Kwartjesberg” in Drouwen
“Het Witte Zand” in Meppen
“De Berenshoeve” in Emmen
GROEPSACCOMMODATIES OP DE HONDSRUG
VOLG ONS
 
 
Copyright 2020 Hondsrug Drenthe - info@hondsrugdrenthe.nl - T 0599 638729