Outdoor & Actief
Outdoor & Actief
 
 

Actief de natuur in!

Op de Hondsrug zijn allerlei manieren om de natuur actief te beleven. Hou je van een beetje spanning en kan het jou niet snel genoeg gaan? Pak dan de mountainbike. Ook te paard kan je heel veel zien. Er lopen prachtige routes door het gebied.

 

Fietsen

Fietsen op de Hondsrug is uniek. Het variërende landschap bestaat uit bos, heide, vennen en zandverstuivingen. Je ziet van alles! We hebben een uitgebreid fietsnetwerk. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek. Hou je van een beetje meer tempo? Ook voor mountainbikers en wielrenners is het hier ultiem genieten.

Fietsroutes, tochten en meer

 

Zo bijzonder: ik stap de deur uit en zit meteen midden in de natuur, in volledige rust. De enige die ik tegenkom tijdens mijn dagelijkse hardlooprondje is een ree of haas. Dat is wel anders bij mij in de stad.

Hondsrug Drenthe Magazine
 

Wandelen

Ben je een wandelliefhebber? Dan kan je hier je hart ophalen. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellige Drentse brink. Met de vele wandelpaden kun je alle kanten op. En de hond kan ook gezellig mee. In de hondenlosloopgebieden kunnen ze heerlijk op onderzoek uit gaan.

Wandelroutes, tochten en meer

Paardrijden

De Hondsrug Drenthe is een mooie omgeving voor paarden en ruiters. Heerlijk draven door het bos, over de heide, langs de vennen zonder iemand tegen te komen, dat kan op de Hondsrug. Volg je liever een bewegwijzerde ruiterroute? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Dwars door de natuur lopen mooie men- en ruiter-routes.

Info voor paardenliefhebbers

Mountainbiken

Als mountainbiker is er niets mooier dan een afwisselend parcours door de bossen, over heidevelden met vennetjes en zandvlakten. Of trap even flink door het zand bij de zandafgravingen of langs de waterrand. Het is allemaal mogelijk op de Hondsrug. Over de gehele Hondsrug liggen uitdagende parcoursen waar jij je krachten kunt meten.

Meer over mountainbiken

Lekker buiten bezig zijn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.