Fietsen
 
 

Zoveel variatie vind je nergens

De wind door je haren, al fietsend genieten van het wijdse uitzicht. De Hondsrug in Drenthe is een prachtig gebied om met de fiets te verkennen en je kunt hier prachtige kilometers maken. Fiets door de bossen, over de heide, langs vennen en veen en door de mooiste brink dorpjes. Zoveel variatie vind je nergens. Zowel voor de recreatieve fietser als voor de sportieve fietser zijn er veel mogelijkheden. Verharde fietspaden voor de toerfietser en de wielrenner en uitdagende off the road routes voor de MTB-er.

 
 

Toerfietsen in de 5-sterren fietsprovincie

Nergens anders in Nederland ligt zoveel kilometer aan goed begaanbare fietspaden als in de provincie Drenthe. Op de Hondsrug liggen prachtige fietspaden die je dwars door de natuur leiden. Ontdek afwisselende landschappen met daarin veel bezienswaardigheden die herinneren aan vervlogen tijden zoals grafheuvels, hunebedden, karrensporen, pingoruïnes. Volg de thematische routes of stippel zelf je route samen aan de hand van fietsknooppunten.

Bekijk alle fietsroutes

 

 
 

Kan jij de Hondsrug aan? Fiets de MTB Big Five!

Als mountainbiker is er niets mooier dan een afwisselend parcours door de bossen, over heidevelden met vennetjes en zandvlakten. Of trap even flink door het zand bij de zandafgravingen of langs de waterrand. Het is allemaal mogelijk op de Hondsrug. In dit unieke decor kun jij als mountainbiker actief zijn. Over de gehele Hondsrug, van Emmen tot en met Tynaarlo, liggen uitdagende parcoursen waar jij je krachten kunt meten. Gegarandeerd dat je keer op keer door de omgeving verrast wordt.

Als je op de mountainbike een bezoek brengt aan de Hondsrug móet je de Big Five gereden hebben. Deze vijf toproutes zijn goed onderhouden en worden door collega mountainbikers zeer goed gewaardeerd.

MTB routes Big Five

 

 
 

Wielrennen

De langgerekte glooiing van de Hondsrug heeft voor de echte wielrenner vele uitdagingen. Stevig aan moeten zetten op de vals platte wegen en de kasseienstroken, daar staat dit gebied bij de wielerliefhebber om bekend. Het is niet voor niets dat menig wielerploeg hier graag een trainingskamp organiseert.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.