Paardrijden
Paardrijden
 
 

Laat flink wat stof opwaaien

De Hondsrug is genieten voor ruiters en menners die graag buitenritten maken. De natuurgebieden en de uitstekende routes maken het tot een paradijs voor paardenliefhebbers. Kom met je eigen paard en verblijf in een accommodatie met stallingsmogelijkheden. Of huur een paard of pony bij één van de vele maneges. Maar je kunt hier ook terecht voor een gezellige huifkartocht met het hele gezin. Daarnaast worden er op de Hondsrug en in Drenthe talloze hippische evenemementen georganiseerd die zeker een bezoekje waard zijn. Kom heerlijk tot rust of zoek juist het avontuur op en laat flink wat stof opwaaien!

 

Hippische evenementen

Ben je dol op paardensport? Bezoek dan één van de vele hippische evenementen die de Hondsrug en Drenthe te bieden hebben. Van springwedstrijden tot dressuur, van buitenritten tot veilingen. Moedig bijvoorbeeld de beste ruiters en amazones aan tijdens (internationale) concoursen
of bezoek Europa’s grootste paardenmarkt in Zuidlaren.

Bekijk het overzicht

 

Ik vind het heel bijzonder om op de rug van m’n paard in zijn ritme door bossen, heide en weides te struinen. Je ziet de natuur met heel andere ogen.

Hondsrug Drenthe Magazine
 

Maneges en huifkarverhuur

Ontspannen en tot rust komen kan heel goed op de rug van een paard of rijdend in een huifkar. En dan natuurlijk het liefst in een prachtige omgeving. Op de Hondsrug ben je hiervoor aan het juiste adres. Bij diverse maneges en recreatiebedrijven kun je paarden of pony’s huren. Wil je gezellig met het gezin, met vrienden of de hele familie een dagje weg? Dan is een huifkartocht een leuk idee!

Bekijk het overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.