Slider
 
Er zijn allerlei leuke parken en attracties op de hondsrug, ook voor de kids. We lichten een aantal attracties voor je uit.
 
 

Voor de kleintjes

Kabouterland Exloo

Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren bij Kabouterland in Exloo. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden.

Rijk der Kabouters Eext

Peuters en kleuters tot ongeveer 8 jaar oud kunnen heerlijk spelen in het Rijk der Kabouters in Eext. Loop door het kabouterbos over bijzondere kronkelpaadjes en leer alles over de kabouters en het bos waarin ze leven!

Sprookjeshof Zuidlaren

Breng sprookjes tot leven in het sprookjesbos van Sprookjeshof in Zuidlaren. Of ga lekker spelen in despeeltuin of knuffelen met de geitjes van de kinderboerderij. Binnen kun je heerlijk klauteren op het KabouterKlauter Kasteel.

Cowboy & Indianen Speelreservaat Coevorden

Het speelparadijs Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden biedt kinderen tot en met 12 jaar de gelegenheid om lekker binnen en buiten te spelen in western-sfeer.

Plopsa Indoor Coevorden

Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in Plopsa Indoor Coevorden. Ontmoet Maya de Bij, Wickie de Viking, Mega Mindy, dans in de K3 –disco, spring tussen Dansende Fonteinen.

Dol-Fijn Binnenspeelparadijs Erm

Duik in de onderwaterwereld en ga heerlijk klimmen en klauteren in het binnenspeelparadijs Dol-Fijn bij Ermerstrand. Een leuke dag ravotten voor kinderen van 1 tot 12 jaar op verschillende klim- en klautertoestellen en een grote glijbaan. Met voor de allerkleinsten van 1 tot 3 jaar een leuke softplay hoek.

 
Slider
 

Voor de grotere kids

Attractiepark Drouwenerzand Drouwen

Volop plezier voor het hele gezin is mogelijk bij Attractiepark Drouwenerzand. Terwijl de grote kinderen zich gillend vermaken in de spannende kermisattracties spelen de kleintjes in de speeltuin of leven ze zich uit op de water- en zandbouwplaats. 3e plaats in verkiezing ANWB uitje van het jaar van Drenthe.

Wildlands Adventure ZOO Emmen

Maak een wereldexpeditie in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied.
Dagje actiefEen actieve dag met een flinke dosis spanning en sensatie beleef je bij Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug met een groots klimpark, een all weather skibaan, boogschieten, vlotbouwen, kanoën en een skatepark.

Outdoor Klimpark Grolloo

Gouden Winnaar Drenthe in ANWB-Leukste uitje van Nederland 2018
Outdoor belevingspark en klimpark Joytime. 1e plaats in verkiezing ANWB uitje van het jaar van Drenthe.

Veenpark Barger-Compascuum

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord

Neem een stap terug in de tijd in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. In dit museum herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Bekijk hoe de mensen woonden in een plaggenhut, een Saksische boerderij, een tolhuis, hoe de mensen naar school gingen schooltje of naar de gevangenis.

Hunebedcentrum Borger

Wil je meer weten over hunebedden en de hunebedbouwers? Breng dan een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger.