Dagje uit
Dagje uit
 
 

De perfecte combinatie tussen natuur en avontuur

Ga je met je kinderen op pad en wil je ze meer bieden dan een leuke wandeling in de natuur? Gelukkig heeft de Hondsrug de perfecte combinatie tussen natuur en avontuur! De attractieparken van de Hondsrug zijn een paradijs voor kinderen. Van Plopsa Indoor Coevorden tot attractiepark Drouwenerzand. Van Wildlands Adventure Zoo Emmen tot het Sprookjeshof in Zuidlaren. Eén ding is zeker: Drenthe tovert een grote lach op het gezicht van jouw kind! Hieronder lichten we een aantal attracties voor je uit.

 
 

Voor de kleintjes

Kabouterland Exloo

Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren bij Kabouterland in Exloo. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden.

Rijk der Kabouters Eext

Peuters en kleuters tot ongeveer 8 jaar oud kunnen heerlijk spelen in het Rijk der Kabouters in Eext. Loop door het kabouterbos over bijzondere kronkelpaadjes en leer alles over de kabouters en het bos waarin ze leven!

Sprookjeshof Zuidlaren

Breng sprookjes tot leven in het sprookjesbos van Sprookjeshof in Zuidlaren. Of ga lekker spelen in de speeltuin of knuffelen met de geitjes van de kinderboerderij. Binnen kun je heerlijk klauteren op het Kabouter Klauter Kasteel.

Cowboy & Indianen Speelreservaat Coevorden

Het Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden biedt kinderen tot en met 12 jaar de gelegenheid om lekker binnen en buiten te spelen in western-sfeer.

Plopsa Indoor Coevorden

Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in Plopsa Indoor Coevorden. Ontmoet Maya de Bij, Wickie de Viking, Mega Mindy, dans in de K3–disco, spring tussen Dansende Fonteinen.

Dol-Fijn Binnenspeelparadijs Erm

Duik in de onderwaterwereld en ga heerlijk klimmen en klauteren in het binnenspeelparadijs Dol-Fijn bij Ermerstrand. Een leuke dag ravotten voor kinderen van 1 tot 12 jaar op verschillende klim- en klautertoestellen en een grote glijbaan. Met voor de allerkleinsten van 1 tot 3 jaar een leuke softplay hoek.

 
 

Uitjes voor alle leeftijden

Hunebedcentrum Borger

Wil je meer weten over hunebedden en de hunebedbouwers? Breng dan een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger.

DX Adventurepark Gasselte

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob. Nu met € 2,50 korting p.p. bij een online boeking.

Klimpark op Molecaten Outdoor Wezuperbrug

Het klimpark van Molecaten Outdoor Drenthe bestaat uit drie klimparcoursen en een fantastische zipline! Ca. 1,5 uur lang ben je geconcentreerd aan het klimmen, maar ervaar je ook een fantastische kick. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent; dit klimpark smaakt naar vaker en meer! Tijdens het doorlopen van het parcours ben je altijd (tevens verplicht!) gezekerd. Veiligheid staat voorop!

Attractiepark Drouwenerzand Drouwen

Volop plezier voor het hele gezin is mogelijk bij Attractiepark Drouwenerzand. Terwijl de grote kinderen zich gillend vermaken in de spannende kermisattracties spelen de kleintjes in de speeltuin of leven ze zich uit op de water- en zandbouwplaats. Winnaar van de 3e plaats in de ANWB verkiezing Uitje van het Jaar van Drenthe 2018.

Wildlands Adventure ZOO Emmen

Maak een wereldexpeditie in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied.

Outdoor Klimpark Grolloo

Outdoor Belevings- en Klimpark Joytime. Winnaar van de 1e plaats in de ANWB verkiezing Uitje van het Jaar van Drenthe 2018.

Veenpark Barger-Compascuum

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord

Neem een stap terug in de tijd in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. In dit museum herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Bekijk hoe de mensen woonden in een plaggenhut, een Saksische boerderij, een tolhuis, hoe de mensen naar school gingen schooltje of naar de gevangenis.

 
previous arrow
next arrow
 

Een dag spetteren

Aqualaren Subtropisch Zwemparadijs Zuidlaren

In dit subtropische zwemparadijs verveel je je geen moment! Naast het 25-meter-wedstrijdbad vind je er een recreatiebad met een spannende stroomversnel- ling, waterparapluspuiters, kinderglijbaan, peuterbad, bubbelbaden en een grote glijbaan.

Zwem- en Golfslagbad Aquarena Emmen

In de zomer van 2019 opent het vernieuwde Aquarena aan de Meerdijk in Emmen. Met drie glijbanen en een klimwand kunnen kinderen hier hun geluk niet op. Totdat het nieuwe zwembad open gaat, kun je terecht in het zwembad aan de Angelsloërsdijk in Emmen. Hier zijn onder andere drie zwembaden, een stroomversnel- ling en een tachtig meter lange waterglijbaan.

Een dagje uit op een vakantiepark

Op de grote vakantieparken op de Hondsrug kun je op één locatie verschillende (indoor)activiteiten doen. Ook als je daar niet overnacht kun je er vaak voor een dagje terecht. Gezellig met de hele familie zwemmen, bowlen, spelen in het indoor speelparadijs, lasergamen en eten. Controleer voor je gaat de website van het park of informeer telefonisch. Sommige parken hebben speciale dagen voor daggasten, bij anderen moet je vooraf tickets reserveren.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.