Eten en drinken
Eten en drinken
 
 

Van pannenkoek tot heerlijk streekgerecht

Stads dineren of heerlijk landelijk eten in één van de kleinere brinkdorpjes, op de Hondsrug vind je een enorme verscheidenheid aan restaurants. Van luxe diner tot een kleine daghap, van pannenkoek tot heerlijk streekgerecht, laat het koken maar aan ons over!

 

Pannenkoeken smullen

Ruik je de geur al van zo’n heerlijke grote pannenkoek? Trakteer de kinderen op een bezoek aan een pannenkoekenboerderij op de Hondsrug. In het authentieke Aalden, in Gasselte maar ook in Borger en Zuidlaren ontvangen de pannenkoekbakkers je met open armen.

Pannenkoekenrestaurants

Thema restaurants

Hou je van wat meer reuring, dan voel je je ongetwijfeld thuis bij onze themarestaurants. Bij Robin Hood in Drouwen waan je je in de tijd van… inderdaad, Robin Hood. Bij El Zorro in Buinen proef je de Spaanse sferen. In Wereldrestaurant Puur in Emmen en bij Casa Delisias in Coevorden verrassen de smaken van diverse wereldgerechten je smaakpapillen.

Bekijk alle restaurants

 

Leuk en Lekker

Geïnteresseerd in waar je eten vandaan komt? Of vind je het leuk om zelf je maaltijd te oogsten? Op de Hondsrug kun je je eigen maaltijd bij elkaar scharrelen met overheerlijke streekproducten.

Bij Aspergeboerderij Sandur in Nieuw-Amsterdam mag je je eigen asperges uit de grond steken. Koop bij Vleesvee En Zoogkoeienbedrijf De Til in Dalerpeel of Eerlijke Varkenshouderij Akkervarken in Valthermond een (h)eerlijk stukje vlees.

Voor het toetje kun je heerlijke blauwe bessen plukken bij De Blauwe Bes in Geesbrug. Of haal voor een smaakvol kaasplankje een stukje geitenkaas van De Kruidenwei in Nooitgedacht.

En voor ’s avonds bij de koffie haal je zelfgebakken koekjes bij de molenaar van Molen De Wachter in Zuidlaren.

 

Eten met passie bereid

Stads dineren of heerlijk landelijk eten in één van de dorpen, op de Hondsrug vind je een enorme verscheidenheid aan restaurants. Van luxe eten op sterrenniveau bij De Vlindertuin in Zuidlaren of De Loohoeve in Schoonloo tot een heerlijke maaltijd bij De Gaffel in Valthe of De Mooie Mijt in Sleen. In deze restaurants wordt met veel passie voor eten gekookt.

Culinair Drenthe

 

Wat hebben wij gesmuld van het lunchpakket dat we bij de bakker konden kopen! En wat een luxe om het midden op de heide op te eten!

Hondsrug Drenthe Magazine
 

Fietsen of wandelen én lekker eten en drinken

Lekker in de natuur eten op een kleedje? Picknick op fietse maakte een aantal leuke fietsroutes door het Drentsche Aa-gebied en omgeving met mooie picknickplekjes. Ga op pad met een bakfiets en bijpassende transportfiets voor een ontspannen fietstochtje en laat je verwennen met een van de picknickarrangementen met de lekkerste hapjes en drankjes voor onderweg.

Picknick op Fietse

 

Lekker en bewust eten

In de natuurlijke omgeving van de Hondsrug hebben richten enkele restaurantkoks zich op het nieuwe koken, bewust en gezond. Met biologische ingrediënten en kruiden uit eigen tuin, streekproducten minder suiker en aandacht voor vegetarisch

Bewuste restauranttips

Veganistisch eten

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.