Slider
 

Outdoor & actief

 
 

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent, een fanatieke fietser, een zwemfanaat of het liefst in galop op je paard zit; in Drenthe leef je je uit op elk gebied. De natuur lijkt er hier gewoon voor gemaakt en we zijn er volledig op ingericht. In de kano door een beekdal, zwemmen midden in het bos, op grote hoogte tokkelen tussen de bomen, of hardlopen door heidevelden. Je wordt vanzelf actief als je in Drenthe bent.

 

Paardrijden

Houd je graag zelf de teugels in handen, of ga je liever met een koetsier op pad? Op de Hondsrug kun je alle kanten op met paard en/of huifkar. Drenthe telt maar liefst 900 kilometer aan huifkarroutes en we hebben de prachtigste ruiterpaden. Heerlijk toch, op de rug van je paard of achter in de huifkar door het bos, langs vennetjes en over zandverstuivingen. De natuur in en mooie plekjes ontdekken!

Info voor paardenliefhebbers

Mountainbiken

Spring op je mountainbike en kom crossen door de ruige natuur van de Hondsrug! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Met modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht.

De Hondsrug MTB Big Five