Winkelen op de Hondsrug
Winkelen op de Hondsrug
 
 

Voor urenlang winkelplezier…

Het is op de Hondsrug heerlijk winkelen. De steden en grotere dorpen zijn uitgerust met gezellige winkelstraten voor urenlang winkelplezier. De stad Groningen ligt op het uiterste puntje van de Hondsrug ook dichtbij. Maar vergeet ook de kleine authentieke winkeltjes in de kleinere dorpen niet. Of struin een van de vele markten af die in de zomermaanden worden georganiseerd.

 
 

Winkeltips

Het centrum van Borger is helemaal vernieuwd. Het is er gezellig winkelen met tussendoor een kopje koffie met wat lekkers op een van de vele terrasjes.

In het gezellige centrum van Zuidlaren kun je leuk shoppen. Kleine boetiekjes en hippe winkels zorgen ervoor dat een dagje shoppen in Zuidlaren een leuk uitje is. Zwemkleding vergeten? Bij lingeriezaak Indigo Bodywear in Zuidlaren hangt een prachtige collectie zwemkleding, die zeker de moeite waar is om te gaan bekijken.

Voor gezellig winkelen kun je ook naar de stad Coevorden met zijn historische panden. Een bezoek aan herenmodezaak Nextdoor/Dimmendaal mag zeker niet ontbreken.

En is het regenachtig weer? Ga dan naar het overdekte winkelcentrum De Weiert in Emmen, het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland.

 

Laat je verrassen in de kleine dorpswinkeltjes

Bezoek in de dorpen op de Hondsrug de unieke dorpswinkeltjes die je niet in de grote steden vindt. Woon en Cadeauwinkel ’t Hoorntje in Diphoorn is een bezoekje waard, net als cadeauwinkel ’t Klavertje in Sleen. Of ga eens naar Elisha’s Bloemen in Borger, een bloemenwinkel die nét even anders is.

In Dalen zijn een handweverij, een Oudhollandse snoepwinkel en een dorpssmederij samengebracht tot een belevenis in de tijd. Wie The Homestead bezoekt gaat steevast naar huis met een van de handgemaakte artikelen voor in en rond het huis of een zakje Oudhollands snoep uit grootmoeders tijd.

 

Volop producten uit eigen streek

In het hele Hondsruggebied vind je kleine ondernemers en liefhebbers die streekeigen producten aanbieden. Haal pannenkoekmeel bij de molen van Gasselternijveen, Rolde of Emmer-Compascuum. Scoor een streekeigen kaasplankje bij De Kaasbank in Borger of Coevorden. Grijp een streekeigen broodje bij een van de ambachtelijke bakkers van de Hondsrug. En pluk een bloemetje of lekker vers fruit in De Bosjestuin in Gieterveen.

Er zijn zelfs fietsroutes langs lokale boerderijwinkels met heerlijke streekproducten. Zo zijn bijvoorbeeld alle deelnemende boerderijwinkels in de gemeente Aa en Hunze al voor je gebundeld in de flyer Aanstreekelijk Aa en Hunze. Ontdek die omgeving door met de flyer zelf een mooie route uit te stippelen of pak de fiets en volg een van de Aanstreekelijke rondjes.

 

Winkelen bij de boer

Ook leuk: winkelen bij de boer! Ga blauwe bessen plukken bij de Blauwe Bes in Geesbrug. Scoor asperges bij Aspergeboerderij Sandur in Veenoord/Nieuw-Amsterdam. Of bezoek een van de boerderijwinkels zoals de Balloohoeve in Balloo, boerderijwinkel ’t Zwientie in Gees, Landwinkel Fruitbedrijf Goense in Marwijksoord of het biologisch-dynamische tuinbouwbedrijf ’t Leeuweriksveld in Emmen. Niet alleen zijn er heerlijke verse producten te koop, maar veelal is er ook de mogelijkheid een kijkje te nemen op de boerderij.

 

Brocante, antiek of vintage

Ga op zoek naar mooie brocante, antiek of vintage woonspullen bij Jobing Antiek en Tuin in Gasteren, De Oude Steeg brocante en woonaccessoires in Gees, Antiekboerderij Het Wagenwiel in Gasselte of Bricbracbrocante in Midlaren. Loop ook eens binnen bij een kringloopwinkel, wie weet wat voor moois jij opscharrelt!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.