Zomerkampen
Zomerkampen
 
 

Voor elk wat wils op de Hondsrug

Willen je kinderen op zomerkamp maar wil je ze méér bieden dan een verblijf in de natuur? Gelukkig heeft de Hondsrug de perfecte combinatie tussen natuur en avontuur! De zomerkampen op de Hondsrug zijn een paradijs voor kinderen. Van een Survivalkamp tot een Girlscamp en van een Ponykamp tot een Computerkamp. Eén ding is zeker: Drenthe tovert een grote lach op het gezicht van jouw kind! Hieronder lichten we een aantal zomerkampen voor je uit, in alfabetische volgorde:

 
 

25° Noord Drouwenerveen

Beleef het allerleukste zomerkamp bij 25° Noord. Maak nieuwe vrienden en geniet van de avontuurlijke, leuke en verrassende activiteiten. 25° Noord organiseert sinds 2015 de leukste kampen. Je kunt al bij ons op kamp als je 6 jaar of ouder bent.

De kampleiding maakt van elk zomerkamp een feestje. We hebben in ons team ervaren mensen die al jaren kampen begeleiden bij 25° Noord. Maar we hebben ook elk jaar weer een paar nieuwe gezichten die ons vaste team komen versterken. Zo hebben we een team dat zorgt voor vertrouwen en regelmaat met toch steeds weer nieuwe ideeën en frisse energie. Alle begeleiders zijn in het bezit van een VOG verklaring en elke dag zijn er minimaal 3 personen aanwezig met een EHBO-diploma.

 • Adventure kamp
 • Goudkoortskamp
 • Jager kamp
 • Outdoorkamp
 • Struikroverkamp
 • Zomerkamp KIDS

Boerhaarshoeve Grolloo

Outdoor Instructiekamp paardrijden! Wil je deze zomer én vakantie vieren én tegelijkertijd onder professionele begeleiding nieuwe dingen leren en lekker rijden met eigen paard/pony. Tijdens onze Outdoor Instructieweken krijg je de kans om je verder te ontwikkelen als combinatie, en daarbij een gezellige week te beleven! De Boerhaarshoeve biedt gezellige weken aan voor alle leeftijden en niveaus; van de jongste ponycombinaties tot en met doorgewinterde wedstrijdruiters.

Les Chevaux Buinen

Met heerlijke bosritten eindeloos galopperen door het bos Leerzame lessen van gediplomeerde instructeurs. Voltigeren. Onze belevingsroute rijden. Rijden door het water bij het meer. ’s Avonds een spannend spel spelen in het pikkedonkere bos… Ook met eigen pony mogelijk. Daarnaast nog veel meer super leuke activiteiten! Een kamp is ingedeeld in 2 leeftijds-, ervaringsgroepen zodat voor elke groep een leuk en uitdagend programma kan worden gemaakt. Ons aanbod:

 • Ponykamp
 • Jeugdtrektocht
 • Instructieweek

 
previous arrow
next arrow
 

Manege Eekwal Emmen

Droom jij ook van de hele week je eigen paard? ’s Ochtends wakker worden van de paardenhoeven op het terrein? Heerlijk op buitenrit? Heel veel nieuwe paardenvrienden ontmoeten? Nog meer dingen leren over paarden? Kom dan bij ons op ponykamp!

Onze ponykampen duren van zondagmiddag tot vrijdagavond. In totaal 124 uur paardenplezier! Inbegrepen is de hele week eten, onbeperkt drinken (water en ranja), de hele week je “eigen” paard, heel veel lessen en buitenritten en nog veel meer leuke activiteiten en spelletjes. De ponykampen worden begeleid door enthousiaste meiden, die zelf ook jaren op ponykamp zijn geweest. Zij weten dus precies wat wel of niet leuk is als je op ponykamp bent. Het is bij ons ook mogelijk om voor het ponykamp je eigen paard mee te nemen. Je paard krijgt dan een ruime, schone stal en onbeperkt ruwvoer.

Manege Gasselte Gasselte

Al 30 jaar lang organiseren wij vanuit onze schitterende locatie zomer-, herfst- en meikampen. Wij staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en verantwoord en sfeervol vakantie vieren tussen paarden en pony’s.

Voor de ponykampen zijn een groot aantal paarden en pony’s beschikbaar, voornamelijk New Forest pony’s en KWPN paarden. Een eigen paard of pony kan kosteloos meegenomen worden. De maximale groepsgrootte is 25 deelnemers. Er kan zowel individueel als met een groep ingeschreven worden. De leeftijd van onze deelnemers ligt tussen de 8 en 16 jaar.

 
previous arrow
next arrow
 

Manege Knollegruun Schoonloo

Ook in 2020 houden wij weer onze super gezellige ponykampen voor jonge ruiters van 8 t/m 16 jaar. Een halve week van woensdag t/m zaterdag. De kinderen kunnen wennen aan de week-ponykampen. Thuis slapen, geen probleem. Dit jaar houden voor de eerste keer een 16+ kamp, hierbij gaan we ook 2 dagen op trektocht.

En dan onze trektocht… een paar dagen Drenthe ontdekken via de rug van een paard! Een trektocht door deze mooie provincie met een eigen- of manegepaard kunt u bij ons opstarten. We hebben diverse routes beschikbaar die u langs de mooiste plekken van Drenthe brengen. Prijzen en extra informatie zijn op aanvraag te krijgen.

Paardensportcentrum Dolfing Vries

De Leukste week van het jaar! Het ponykamp begint op zondagochtend, je wordt om circa 10.00 uur verwacht.
Wij maken veel buitenritten waaronder een dagtocht met picknick. Je krijgt dressuurles, carrouselles en springles in de springpiste. Ook Cross Country en voltige staan op het programma. Op vrijdagavond is de Bonte avond. Slapen doe je in de slaapzaal. Op zaterdagochtend eindigt het kamp.

Tweehek Jeugdvakanties Westdorp

Door de jarenlange ervaring en een super enthousiast begeleidersteam zorgen we samen met jou voor een onvergetelijke en super gezellige vakantieweek. Een week waarin je met leeftijdsgenoten verschillende spectaculaire activiteiten gaat beleven en snel nieuwe vrienden leert kennen. Wij bieden:

 • Avonturenkamp
 • Computerkamp
 • Gamekamp
 • Girlscamp
 • Jongeren avonturenkamp
 • Jongeren computerkamp
 • Jongeren gamekamp
 • Survivalkamp
 • Techkamp

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je hebt je ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is iets fout gegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog eens.

Hondsrug Drenthe gebruikt je informatie voor het toezenden van nieuwsbrieven, updates en marketing.