Trainingen
 

Trainingsaanbod

Voor ondernemers en medewerkers bij onze verblijfsaccomodaties zijn er diverse trainingen en cursussen op het gebied van kennis over de regio en toeristische informatie. Diverse aanbieders hebben een programma voor kortere of langere trainingen.

Het huidige aanbod hebben we hier voor je verzameld. Het wordt aangevuld met nieuwe input.

Gastheerschapcursus 2023

Aangeboden door Drentsche Aa

Behandeld wordt de organisatie, de ontstaansgeschiedenis, de natuurwaarden en de cultuurgeschiedenis van het Drentsche Aa gebied. Na afloop ontvangen de deelnemers het gastheerschap certificaat, het gevelbordje en de Nationaal Park vlag.

Alle gecertificeerde gastheren samen vormen het Nationaal Park Levend bezoekersnetwerk – hét informatienetwerk van het Drentsche Aa gebied. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met gebiedsondernemers waardoor het aansluit op de dagelijkse praktijk. Gecertificeerde ondernemingen worden kosteloos vermeld in de Nationaal Park Op stap krant (oplage 34.500 stuks) en op de website van Nationaal Park Drentsche Aa.

Voor
Ondernemers in Nationaal Park Drentsche Aa.
Duur
Vier middagbijeenkomsten en een dagexcursie.
Planning
De bijeenkomsten zijn op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Data: 6, 13, 20 november en 4 december 2023. De excursie wordt op een nader te bepalen datum in het voorjaar gehouden.
Locatie
De cursuslocatie wisselt en is bij voorkeur bij een van de deelnemende ondernemers. Zo kijkt men ook bij elkaar in de keuken. De locaties worden later bekend gemaakt.
Kosten
Deelnamekosten zijn € 150 per persoon, inclusief lesmateriaal, koffie en thee.

Meer informatie
Op de website van Nationaal Park Drentsche Aa kan men terecht voor meer informatie en het opgaveformulier.

Communicatie- en educatiepakket

Aangeboden door Drentsche Aa

Het aanbod in het pakket bestaat uit producten, activiteiten en voorzieningen op het terrein van educatie, communicatie en natuurgerichte recreatie in de Nationale Parken.

Voor
Ondernemers en bewoners.
Duur
Informatiepakken en opleiding.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men terecht op de website van Nationaal Park Drentsche Aa.

Hondsrug Academy lezingenreeks

Aangeboden door De Hondsrug UNESCO Global Geopark i.s.m. Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap

Ook dit najaar is een reeks lezingen georganiseerd over geologie, archeologie, natuur en (cultuur)geschiedenis, waarin het Hondsruggebied, met haar geheel eigen en vaak verrassende verhalen, centraal staat.

Diverse sprekers nemen het publiek vanuit verschillende invalshoeken mee op reis door het verleden van het Hondsruglandschap, waarbij ook nieuwe inzichten en actuele ontwikkelingen worden gedeeld.

Voor
Alle geïnteresseerden. De lezingen zijn bedoeld om jong en oud bij het Hondsruggebied te betrekken en zijn toegankelijk voor een breed publiek; iedereen die meer wil weten over het dit bijzondere Hondsruggebied is dan ook van harte welkom. Voorkennis is niet vereist.
Duur
De lezingen starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en zullen doorgaans anderhalf uur duren, tenzij anders vermeld.
Planning
• Woensdag 13 december: Vuurstenen en stenen werktuigen in de prehistorie. Van lokale productie naar grootschalige handel ‒ door Jaap Beuker, voormalig conservator archeologie en hoofdconservator bij het Drents Museum (Doet nu onderzoek naar prehistorische importen en de herkenning van pseudo-artefacten)
• Woensdag 10 januari: Beheren van natuurgebieden en archeologische objecten ‒ door Uko Vegter, Hoofd team Natuur & Landschap van stichting Het Drentse Landschap
Locatie
De lezingen vinden plaats in het auditorium van het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 TG Borger
Kosten
De lezingen zijn € 5 per persoon (prijs per lezing). Dat is inclusief een kop koffie/thee. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Aanmelden is verplicht. Het is mogelijk om op locatie bij het Hunebedcentrum te betalen. Houders van de Museumkaart, vrijwilligers en Vrienden van het Hunebedcentrum kunnen de lezingen gratis volgen.

Meer informatie
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht op de website van Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Digitale informatie

Aangeboden door Recreatieschap Drenthe

Op de website vindt men diverse routes, foldermateriaal, etc.

Voor
Ondernemers.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men tercht op de website van Recreatieschap Drenthe.

Vind je dit interessant?

Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en ontvang met regelmaat relevante updates en tips van Team Hondsrug Drenthe!