Project Hunzevallei
 

De gemeente Borger-Odoorn wil in de Hunzevallei nieuwe fiets- en wandelmogelijkheden om de belevingswaarden van het gebied te vergroten en de diverse voorzieningen met elkaar te verbinden.

In de Hunzevallei is het LOFAR project aanwezig. Een unieke radioscoop samengesteld uit duizenden radioantennes waarvan het centrale punt zich bevindt op een terp tussen de Drentse plaatsen Exloo en Buinen. Dit gebied, beheerd door Drents Landschap, wordt steeds beter ontsloten voor geïnteresseerden.

Er zijn een aantal wensen in beeld zoals een andere fietsverbinding naar de Hunzevallei. De fietsverbinding van Westdorp tot en met Bronneger komt in beeld. Daarnaast bieden archeologische vondsten de mogelijkheid om de bewonersgeschiedenis in het gebied te visualiseren.

Bekijk ook de themawebsite van Provincie Drenthe voor actuele details over de deelgebieden van het Hunzestroomdal.

Borger-Oost

Betreft up-grading van het langparkeerterrein nabij de Buinerbrug en de fiets/wandelroutes via het stroomdal van de Bronnegermaden naar het Hunebedcentrum.

Archeologisch Beleefpunt Mandelanden

Het archeologisch beleefpunt is een van de speerpunten binnen de culturele alliantie tussen de gemeente Borger-Odoorn en de provincie Drenthe. Stichting het Drentse landschap is eigenaar van De Mandelanden en wilde hier graag aan meewerken

Vaarverbinding Ellertshaar

Betreft het vaarklaar maken van kanaal Buinen-Schoonoord, als onderdeel van het Masterplan ter versterking van toerisme, economische spin-off en streekmarketing van Borger-Odoorn.

Valterschans

Betreft het restaureren van een gedeelte van de verdedigingslinie bij Valthe welke omstreeks 1621 is aangelegd ter verdediging om ons te beschermen tegen vijanden. Het betreft de “Valtherschans”.