Kei van de Hondsrug
Kei van de Hondsrug
previous arrow
next arrow
 

Ieder jaar worden De Kei van de Hondsrug en De Groene Kei van de Hondsrug gekozen. Dit zijn recreatieve en toeristische ondernemers op de Hondsrug die uitblinken in innovatie danwel duurzaamheid.

2023

Weidzz – Kei van de Hondsrug

Weidzz uit Dalerveen kreeg dit jaar de Kei van de Hondsrug uitgereikt. Weidzz is zeer innovatief bezig met het neerzetten van een nieuw concept als circulaire overnachtingslocatie. 

Landhuis Rikus – Groene kei van de Hondsrug

Landhuis Rikus ontving de Groene kei van de Hondsrug, oftewel de duurzame variant. Door gebruik te maken van zelfgeteelde groenten uit de moestuin en  streekgebonden producten zijn zij een inspiratie voor andere ondernemers.


2022

Lente van Drenthe – Kei van de Hondsrug

Camping De Lente van Drenthe onderscheidt zich door innovatie en een duidelijke koers in de bedrijfsvoering. Het hele park is gericht op avontuur, van klimmen, mountainbiken tot verschillende wateractiviteiten en dat is belangrijk, want je kan er nooit voor iedereen zijn. Je moet duidelijke keuzes maken.

Parc Sandur – Groene kei van de Hondsrug

Parc Sandur heeft als de eerste ooit de Groene Kei gewonnen. Redenen daarvoor zijn volgens Kasten ‘dat alle bungalows volledig gasloos zijn, evenals de horecakeuken. Er is een groot zonnepanelen netwerk en er wordt gewerkt met een warmtepompinstallatie.’


2020

Wielens – Kei van de Hondsrug

Letty en Erwin Wielens van Restaurant & Camperplaats Wielens in Noord-Sleen zijn op 24 april 2021 verrast met de titel Kei van de Hondsrug 2020. Vanwege het inmiddels bekende virus is de prijs later dan normaal uitgereikt. Zij hebben zich gedurende de coronatijd in bijzondere mate ingezet om hun bedrijf om te vormen. Zo zijn er achter het restaurant en zalencentrum een prachtig trailcenter en 16 camperplaatsen gerealiseerd.


2019

Eko-Tours – Kei van de Hondsrug

De jury was unaniem over de keuze voor Eko-Tours. Vanwege het innovatieve karakter, de vele samenwerkingen en de duurzame vernieuwende manier om een grote groep mensen de mooiste plekken van de Hondsrug te laten zien en beleven.


2018

Toeplah – Kei van de Hondsrug (kinderroute)

De eerste Kei van de Hondsrug werd uitgereikt aan Toeplah, en dan met name aan de werkgroep Kinderbelevingsroutes. Zij ontvingen deze prijs voor hun innovatieve manier om fietsen met cultuur, cultuurhistorie en natuur te verbinden.


Bij het kiezen van de Keien van 2024 hebben we jullie hulp hard nodig. Stem dus mee!