Balloër menteam naar WK in Hongarije

Kisbér-Ászár, 25 t/m 29 september, FEI World Driving Championship for Ponies 2019

Internationaal 4-span ponymenner Jannes Kinds uit Balloo gaat naar het FEI World Driving Championschip for Ponies in Hongarije. Het team is één van de vier Nederlandse 4-span ponymenners die deelnemen aan het WK Ponymennen. Het Wereldkampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s wordt dit jaar verreden in het Hongaarse Kisbér-Ászár van 25 tot en met 29 september. Team Kinds is het enige team uit het noorden van het land. Jannes’ deelname is afgelopen week bekend gemaakt door bondscoach Ad Aarts.

Team Kinds is een echte menfamilie. Jannes Kinds ment het vierspan witte Welsh pony’s en zijn vrouw Janny is groom bij de dressuur en vaardigheid. Zoon Jeffry groomt bij de spectaculaire marathon. En (schoon)zus Alie Greving uit Assen is allround groom en vaste trainingspartner. Daarnaast heeft team Kinds een aantal vaste teamleden die hem ondersteunen met allerhande zaken voor, tijdens en na de wedstrijd. Tijdens de zogenoemde samengestelde menwedstrijden worden drie onderdelen verreden; dressuur, vaardigheid en de spectaculaire marathon.

We hebben er superveel zin in en gaan knallen in Hongarije

—Jannes Kinds

Team Kinds gaat voor de derde keer mee naar het WK. De eerste keer in Breda (2015) werd hij 10e. Twee jaar later in Minden (DL) werd hij 8e, maar verraste hij vriend en vijand door de allersnelste tijden te rijden in een technisch zeer moeilijk marathon parcours. We weten nog niet wat Hongarije voor het team in petto heeft, maar Jannes Kinds zegt: ‘We hebben er superveel zin in en gaan knallen in Hongarije’.

De sportieve voorbereidingen voor deelname aan dit buitenlandse WK-avontuur zijn in volle gang. Alle nieuws, wetenswaardigheden en vorderingen tijdens de wedstrijd worden via Facebook @MenteamJannesKinds gedeeld. Waar mogelijk wordt via deze facebook pagina live verslag gedaan.

Voorlopig tijdschema team Kinds tijdens WK ponymennen Kisbér-Ászár:

Dinsdag 24 september

  • 09.00 uur: veterinaire keuring
  • 16.00 uur: openingsceremonie

Vrijdag 27 september

  • 09.00 uur: dressuur vierspan pony’s

Zaterdag 28 september

  • 08.00 uur: marathon

Zondag 29 september

  • 09.00 uur: vaardigheid
  • 17.00: prijsuitreiking & medailleceremonie