Cittaslow Voedfestival in Exloo

Persbericht: Heel Exloo zondag in actie met het Cittaslow Voedfestival (Exloo, 4 september 2019)

Op zondag 8 september a.s. vindt het 2e Cittaslow Voedfestival plaats op diverse bijzondere marktlocaties verspreid over Exloo. Ondernemers uit de Cittaslow gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn en daarbuiten presenteren hun producten en activiteiten aan de bezoekers. Het wordt een dag van proeven, kijken, genieten en beleven. Ook Astron en Lofar hebben zich aangesloten bij het Voedfestival. Zowel op het Lofarterrein tussen Exloo en Buinen als in het mobiele planetarium in Exloo is er van alles te doen.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de flyer (PDF)

Om 11.00 uur opent burgemeester Jan Seton het festival samen met locoburgemeester Giny Luth van Westerwolde, gedeputeerde Hans Kuipers en Wil Luchjenbroers, voorzitter van Dorpsraad Exloo. Met een speciale onthulling op het Centrumplein, openen zij het festival en markeren zij de doorontwikkeling van het centrum van Exloo.

Dorpsraad Exloo bood zich spontaan aan om de organisatie op zich te nemen. Een fantastisch initiatief waar veel vrijwilligers en dorpelingen uit Exloo aan bijgedragen hebben. Ik verwelkom iedereen dan ook graag op ons Cittaslow Voedfestival om ‘lekker lokaal te genieten’. Als u nog niet wist wat Cittaslow is, dan ervaart u dat zondagmiddag!

—Jan Seton, burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn

Ook duurzaamheid staat zondag letterlijk centraal. Voor het gemeentehuis zijn onder andere door studenten zelfgebouwde elektrische voertuigen te bezichtigen. Ook geven zij uitleg over alle ontwikkelingen op het gebied van e-voertuigen.

Klik op bovenstaande afbeelding voor de plattegrond (PDF)

Tijdens het festival opent burgemeester Jan Seton een draaimolen voor kinderen met een handicap. Dit vindt plaats op een van de marktlocaties, de Beweeg- en Beleeftuin, achter het gemeentehuis. Met dank aan Rabobank Het Drentse Land en TVM Foundation kon de stichting ‘Waar een Wil is’ de draaimolen aankopen. In de draaimolen is plaats voor 2 kinderen met hun rolstoel. Mohammed Mousa uit Exloo neemt het toestel zondagmiddag als eerste in gebruik, zittend in zijn rolstoel.

Bekijk ook de Cittaslow Voedfestival Bijlage van weekblad Week in week uit.