Dekens voor horecaondernemer met terras

Onderstaand bericht verscheen onlangs op de website van de Provincie Drenthe.

Provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar aan horecaondernemers met een terras. Hiermee wil de provincie deze ondernemers, ondanks dat er nog geen perspectief is voor opening, een hart onder de riem steken. De actie werd eind 2020 al aangekondigd vlak voordat de horecaondernemers als eerste hun zaken moesten sluiten. Vanwege de sluiting en de lockdown werd de uitrol van de actie in eerste instantie uitgesteld.

Wij realiseren ons dat alle ondernemers, ook in andere sectoren, hard worden getroffen door de coronacrisis en in een zeer onzekere en moeilijke tijd verkeren. Ondanks dat het perspectief ontbreekt starten we nu toch deze actie om de horecaondernemers te steunen. Met de Drenthe-dekens kunnen gasten, als de horeca weer open mag, langer warm buiten zitten op de terrassen in onze Oerprovincie.

Gedeputeerde Henk Brink

Aanvragen en verspreiding

Ondernemers kunnen dekens aanvragen van 25 februari tot en met 10 maart 2021 via de website van Marketing Drenthe. In de week van 15 maart horen ondernemers die een aanvraag indienen waar en wanneer zij hun dekens kunnen ophalen. De ophaaldagen zijn gepland op maandag 22 en dinsdag 23 maart. Er wordt gewerkt met afhaalpunten verspreid over de provincie om de reistijd zo kort mogelijk te houden en met tijdsblokken om het afhalen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Gedeputeerde Henk Brink (VVD, links) en zijn collega Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) presenteerden in oktober 2020 de Drentse rode dekentjes. Foto © DvhN.

Subsidieregeling energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten

Naast de actie met de gratis Drenthe- dekens kondigde de provincie eind 2020 ook de subsidieregeling energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten aan. Deze subsidieregeling is uitgewerkt en wordt op korte termijn, na besluitvorming door Gedeputeerde Staten, opengesteld voor horecaondernemers.