Drenthe onthult nieuwe toeristische gids

De twaalf Drentse gemeenten, Marketing Drenthe en Recreatieschap Drenthe hebben voor toeristische seizoen 2022 een nieuwe toeristische gids ontwikkeld. Het magazine wordt verspreid onder de toeristische en recreatieve locaties, attracties en accommodaties in Drenthe en laat zien wat de Oerprovincie te bieden heeft voor de toerist en inwoner.

Eén gezamenlijke gids voor heel Drenthe

Voorheen bracht iedere Drentse regio een eigen gids uit. Sinds vorig jaar zijn de krachten gebundeld met de gezamenlijke gids als resultaat. “In Drenthe is veel te zien en te beleven. Nu kunnen de toerist én onze inwoners in één gids zien wat er in de gehele provincie te beleven is. Van attractieparken, natuurgebieden tot fiets- en wandelroutes”, aldus Henk Brink, Gedeputeerde Vrijetijdseconomie.

Meer Duitse toeristen

Naast een Nederlandstalige gids is er ook een Duitstalige gids beschikbaar. Duitsland is volgens Marketing Drenthe de belangrijkste groeimarkt voor de provincie. Er worden dit jaar dan ook weer meer Duitse gasten verwacht, nu het internationale toerisme weer langzaam op gang komt en er vanuit Marketing Drenthe weer meer campagnes in Duitsland worden opgezet. “Duitsers willen ook weer graag naar het buitenland op vakantie, en die willen we dan heel graag in Drenthe verwelkomen”, aldus Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe. De Duitse versie van de gids sluit aan bij de behoefte van de Duitse toerist, die haar informatie graag vergaart via kranten, gidsen, magazines en folders.

Verkrijgbaar bij toeristische locaties

Het magazine is eind maart verkrijgbaar bij VVV kantoren, Toeristische Informatie Punten en recreatieve bedrijven in de provincie.

Bekijk hier de online versie van de Drenthe gids 2022