Online trainingsplatform Drenthe

Een korte introductiecursus over Drenthe of onze eigen regio voor je medewerkers? Kennis op doen over de Duitse of Vlaamse markt? Sinds dit voorjaar biedt Marketing Drenthe korte regio- en marketingtrainingen op het online trainingsplatform drenthe.nl/trainingen.

Vergroot eenvoudig en interactief je kennis over ons gebied en de internationale markt. Doe kennis op over het aantrekken en ontvangen van (buitenlandse) bezoekers. Een training duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en deelname is gratis. Ook handig dus voor je receptiemedewerker, vakantiekracht, gastheer of gastvrouw.

Regiotrainingen

Een kennismaking met Drenthe

In deze cursus maak je kennis met Drenthe. Je leert meer over de geschiedenis van Drenthe en maakt kennis met de vier regio’s in Drenthe. Ook onze iconen komen aan bod, zoals het Drents Museum, het Hunebed Centrum en het TT-Circuit in Assen. Fietsen en wandelen zijn geliefde bezigheden van toeristen in onze provincie, de cursus geeft je voorbeelden van een aantal leuke routes. Ten slotte is er nog een selectie van een aantal evenementen die jaarlijks plaatsvinden. De training is met name bestemd voor medewerkers die nog minder goed bekend zijn met Drenthe.

De Hondsrug

In deze training maak je kennis met regio de Hondsrug. Je leert meer over Emmen, Coevorden en andere plaatsen in de regio. Natuurlijk komen de Drentsche Aa en Geopark de Hondsrug ook aan bod. En je komt meer te weten over de mogelijkheden die je gasten hebben om de regio actief te verkennen. Verder staan we stil bij de bekendste attracties van deze regio.

Verdere regiotrainingen: De Kop van Drenthe, Midden-Drenthe, Zuidwest Drenthe.

Marketingtrainingen

Hoe ontvang ik Duitse gasten? Tips & Tricks

In deze training leer je over goed gastheerschap voor Duitse gasten. Je komt meer te weten over interesses en gebruiken van Duitsers en leert hoe je je Duitse gast het best tegemoet kunt treden. Het belang van de Duitse taal, veel gemaakte fouten en valkuilen komen ook aan de orde. En je krijgt ook nog eens tal van tips en handige zinnetjes mee die erbij helpen dat de Duitse gast tevreden naar huis gaat en graag terugkomt. Je leert over de meest geliefde bezigheden van de Duitser gedurende zijn vakantie en je krijgt een overzicht van bijzondere feestdagen.

Belgische gast: ik zie u graag

Wist je dat:

  • Alle Belgen op 1 mei vrij zijn, omdat het Feest van de Arbeid is?
  • Belgische gasten hogere eisen stellen aan luxe en comfort?
  • Ze vaker risico’s mijden en behoefte hebben aan duidelijke en volledige informatie?

In deze online training kom je meer te weten over de Belgische gast. Wat zijn cultuurverschillen tussen Nederlanders en Belgen? Wat vindt een Belgische gast belangrijk in zijn vrije tijd?

Verdere marketingtrainingen: Tips voor een goede Duitse website, De Duitse markt, De Leefstijlvinder Vakantie en Vrije tijd.

Voor alle trainingen geldt: De oefenvragen betrekken je actief bij het doorlopen van de training en met een toets aan het einde wordt je kennis getest. Bij voldoende resultaat behaal je een waardevol kenniscertificaat. Heb je de eindtoets niet gehaald? Dan heb je tot twee keer toe de mogelijkheid van een herkansing. Veel plezier en succes!