25° Noord klaar voor 2020

In het kader van het thema Drenthe – de stoerste speeltuin van Nederland beginnen de programma’s voor 2020 vorm te krijgen. Eén groepsaccomodatie in het bijzonder, 25° Noord in Drouwenerveen, besteedt veel aandacht aan het organiseren van buitenactiviteiten en evenementen voor jong en oud. Hieronder alvast een willekeurige greep uit het aanbod van het volgende zomerseizoen.

Obstaclerun 25

Op 15, 16 en 17 mei 2020, een parcours met heel veel hindernissen, modder en obstakels.

Scholenrun

Op vrijdag 15 mei, over 2,5 km met 20 obstakels voor leerlingen van groep 5 t/m groep 8. Deelname staat open voor alle scholen in Drenthe. Er kunnen deze dag 500 leerlingen starten. (In 2019 deden hieraan 250 leerlingen mee.) De kosten bedragen € 1,50 per leerling. Alle deelnemers gaan met een medaille naar huis.

Familyrun

Op zondag 17 mei 2020 is er een familyrun over 4 km, en een team- en individuele run over 5 km. Er kunnen deze dag 240 personen individueel en 180 teams starten. Bij veel aanmeldingen kan worden uitgebreid naar een extra run op zaterdag 16 mei.

AR oerrace Drenthe

Deze race vindt plaats eind juni, begin juli 2020. De precieze datum wordt nog bepaald. Dit is een 5 uurs race waarbij per kano, fiets en lopend allerlei etappes worden afgelegd in de stoerste speeltuin van Nederland: de Drentse bossen, heide en zandpaden.

Zomervakantie

Voor de zomervakantie van 2020, van 4 juli t/m 30 augustus, is er weer een zomerprogramma samengesteld met allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. De volgende onderdelen zijn opgenomen: Vlottentocht over de Hunze, Stoere survival met broodjes bakken, Korte en lange kanotochten, Boogschieten, Workshop vuur met broodjes bakken, Survival/obstaclerun training.

Zomerkampen

De inmiddels welbekende zomerkampen worden ook weer ingepland. Denk hierbij aan Zomerkamp KIDS, Goudkoorts-, Struikrover- en Boerenrock kamp. Ook het Outdoorkamp en het Grijze Jager kamp komen terug, beide met aparte planning voor 12 t/m 16 en 15 t/m 18 jaar.

Houd de website van 25° Noord in de gaten voor meer informatie over deze programma’s en evenementen.