Filmopnames ‘Brugklas’ op de Hondsrug

De tv-soap ‘Brugklas’, die sinds 2014 door de AVRO-TROS wordt uitgezonden, bleek zo populair dat er nu ook een filmversie is verschenen: ‘Brugklas – De tijd van m’n leven’.

De opnames begonnen in oktober 2018 en de film ging op 7 februari j.l. al in premiere. Voor de film is onder meer gefilmd op de Hondsrug Drenthe, bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen en bij het Hunebedcentrum in Borger.

© Tuvalu 2019. Filmopnames op de Hondsrug Drenthe, bij het grootste hunebed van het land, gelegen naast het Hunebedcentrum in Borger.

In de tv-soap worden de dagelijkse beslommeringen van een groep middelbareschoolleerlingen op een fictief college gevolgd.

© Tuvalu 2019. Filmopnames bij de ingang van Wildlands Adventure Zoo en het Atlas Theater, gelegen in Emmen.

De bioscoopfilm gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op schoolkamp naar Drenthe. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen rijden zij in het autootje van Nola’s oma naar de Hondsrug om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

De filmposter van ‘Brugklas – De tijd van m’n leven’. De film draait sinds 7 februari in de bioscoop.

Meer informatie over de bioscoopfilm ‘Brugklas’ is te vinden op IMDb en op Cinemagazine