Kei van de Hondsrug 2020

Letty en Erwin Wielens van Restaurant & Camperplaats Wielens in Noord-Sleen zijn op 24 april 2021 verrast met de titel Kei van de Hondsrug 2020. Vanwege het inmiddels bekende virus is de prijs later dan normaal uitgereikt. Zij hebben zich gedurende de coronatijd in bijzondere mate ingezet om hun bedrijf om te vormen. Zo zijn er achter het restaurant en zalencentrum een prachtig trailcenter en 16 camperplaatsen gerealiseerd.

Het horecabedrijf van Letty en Erwin Wielens ligt in Noord-Sleen, op steenworp afstand van het welbekende Pieterpad en met een wandelknooppunt voor de deur. Zij zagen echter steeds meer ATB’ers voorbijkomen en hadden een groot stuk grond over. Om ook deze doelgroep te kunnen bedienen hebben zij zich de laatste jaren ingespannen om samen met de Provincie Drenthe een heus trailcenter te ontwikkelen. Het trailcenter is een ideaal start/finishpunt voor mountainbikers en fietsers. Er kan veilig geparkeerd worden, fietsen kunnen gerepareerd en schoongemaakt worden. De fietsers kunnen gebruikmaken van de toiletten en douches, om vervolgens neer te strijken in het restaurant aan de Brink om de innerlijke mens te verzorgen. Helaas was die mogelijkheid er het laatste jaar alleen in takeaway vorm maar gelukkig zijn we allemaal steeds dichter bij het “oude” normaal.

Ook vakantie vieren doet iedereen dicht bij huis en steeds vaker in bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Letty en Erwin zijn er trots op dat ze afgelopen jaar de camperplaatsen hebben gerealiseerd. Met plek voor maar liefst zestien campers. Op het terrein is men van alle gemakken voorzien en ook deze gasten springen regelmatig op de fiets om de omgeving te verkennen.