La Dolce Borger beste ijssalon van Drenthe

Ze hebben dit jaar nog geen bolletje ijs verkocht, maar niettemin is La Dolce in Borger uitgeroepen tot de beste ijssalon van Drenthe. Dat bleek tijdens de uitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen in Aalsmeer. Een kroon op het werk van ijsmeester Marco Collu en eigenaar Vincent van Looijengoed. Ruim tweehonderd klanten hebben de ijssalon sinds oktober beoordeeld op prijs, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Er is verder geen vakjury aan te pas gekomen. Dit is puur een publieksprijs. Uiteindelijk Kreeg La Dolce een 9,5 als eindcijfer, op basis van ruim tweehonderd stemmen van klanten.

Eigenaar Vincent van Looijengoed van La Dolce, tweede van rechts. Foto: Erik Peek Fotografie Airvideo.nl

Nieuwe gekke smaken

“In Drenthe zijn er zo’n honderd ijssalons. Binnen een straal van 15 kilometer van onze ijssalon zitten er een stuk of vijftien, dat is best veel”, aldus Vincent. “De truc is iets verkopen wat andere ijsverkopers niet hebben. Steeds weer nieuwe gekke smaken bedenken. Zoals een paar jaar geleden met Tony’s Chocolonely karamel zeezout en afgelopen jaar met Mammoetijs, de combi van bosvruchten en chocolade. Dat was een schot in de roos. Bij nieuwe smaken peilen we klanten meteen naar hun eerste smaakindruk.”

Limoncello ijs

“Het geheim van het lekkerste Italiaanse ijs is om natuurlijke en verse ingrediënten te gebruiken, zoals verse melk in plaats van melkpoeder. De klant weet dat te waarderen. Zo hebben sommige mensen een ritje van anderhalf uur over voor ons limoncello-ijs, naast aardbeien en vanille onze hardst lopende smaak. Komend jaar zetten wij in op pure smaken zoals passievrucht en bramen. Er zullen tegen de dertig smaken ijs in de vitrine liggen. Op Valentijnsdag, 14 februari, gaan de deuren open.”

Bij IJssalon La Dolce Borger kun je genieten van vers Italiaans schepijs, vers huisgemaakt softijs, heerlijke milkshakes, prachtige coupes en zalige koffie met gebak. Er is een ruim en beschut tuinterras waar je in alle rust van je ijsje kunt genieten. Ook zijn er kinderstoelen aanwezig en kun je je elektrische fiets opladen terwijl je van je ijsje geniet!

Lees ook het artikel op de website van het Dagblad van het Noorden