Prummeltour

Klaas Prummel is geboren op 14 oktober 1884 in Tweede Exloërmond en overleden op 25 oktober 1970 in Musselkanaal. Wat de organisatoren van de Prummeltour betreft een mooie gedachte om, juist tussen deze beide data in, zijn nalatenschap aan onze Veenkoloniën onder de aandacht te brengen en te bewonderen. Van 14 tot 25 oktober wordt de Prummeltour georganiseerd.

Klaas Prummel, architect

Klaas Prummel (1884-1970) was een veelzijdig architect die in de Veenkoloniën niet alleen woonhuizen, maar ook kerken, winkels, scholen, bruggen en landbouwschuren ontwierp. Daarnaast ontwierp hij silo’s, kerkbanken en arbeidersledikanten. In zijn oeuvre is een duidelijke stijlontwikkeling te zien van neo – stijlen naar Jugendstil en vervolgens naar de Amsterdamse School stijl. Weinig architecten hebben zo’n groot oeuvre in zo’n klein gebied nagelaten als Klaas Prummel.

Over de Prummeltour

Tijdens de fietsroute van 22 km. langs 2e Exloërmond, Musselkanaal en Valthermond wordt een aantal locaties bezichtigd. Aan de Prummeltour is een leuke prijsvraag verbonden. Koffie en thee zijn inclusief, voor het buffet na afloop kan men zich opgeven.

De organisatie van de Prummeltour is een gezamenlijk initiatief van een aantal ondernemende en trotse eigenaren van Prummelpanden in de Veenkoloniën, in samenwerking met ir. Eva Osinga.

Ga naar prummeltour.nl voor meer informatie en aanmelden.