ANWB Leukste Uitjes in Drenthe

De ANWB toert door het land en maakt in elke provincie het Leukste Uitje van 2020 bekend. Op 21 januari zijn de winnaars voor de provincie Drenthe bekend gemaakt.

Gouden award:
Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold

Naast een fantastisch buitenterrein met traptrekkers en skelters, boerenbiljart, springkussens, maisdoolhof, dierenweide en kabelbaan, is er ook een enorme speelschuur met o.a. Klim en-glijtoren, speelmanege en unieke Glow in The dark benedenverdieping met Pannavoetbal en Oud Hollandse Spelen. Terwijl de kinderen spelen, genieten ouders van het zonnetje op terras. Natuurlijk eindig je de dag met een heerlijk vers ijsje van de boerderij!

Zilveren award:
Outdoor Klimpark Grolloo in Grolloo

Klimpark – Natuurbeleving maar dan anders.

Via hindernissen (balkjes, planken, netten, kabels, tonnen) klimmen de deelnemers van boom naar boom. Tot 7 meter hoog: uitdagend, prettig en spannend. Uitgebreide instructie vooraf, met altijd een oefenparcours. Voor individuen en groepen, ook voor kleintjes vanaf 5 jaar. Tot 13 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht.

Outdoor Belevingspark – Outdoor activiteiten op een belevenisvolle manier

Bijvoorbeeld: boogschieten zoals je het nog niet kent. Het gaat niet alleen om het raken van de roos. Wie schiet de meeste punten op het dartbord of ga je mee op jacht? Boogschieten is van een activiteit veranderd in een beleving. Ook is er een serie van acht uitdagende klimwanden. Allemaal met een zelf zekerend systeem.

Kleintje Klimpark

Hier krijgen de jongsten dezelfde beleving als de ouderen, alleen wat lager. De hindernissen zijn vergelijkbaar met de hindernissen in het normale klimpark. Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene die gedurende het klimmen toezicht houdt vanaf de grond. Kleintje klimpark is geschikt vanaf 4 jaar t/m een lengte van 1,35 m. Dit klimpark is ook erg populair voor het vieren van kinderfeestjes!

Bronzen award:
Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen

Bij Drouwenerzand is de toegang altijd inclusief alle attracties, vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, verse dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs! Zo kun je heerlijk onbezorgd het park in en hoef je niet te zoeken naar kleingeld voor bijvoorbeeld een ijsje. ‘Gesjouw’ met tassen met koffie, thee en brood hoeft dus niet (mag wel). Een échte dag uit dus, met plezier voor iedereen!

De attracties en speeltoestellen bij Drouwenerzand Attractiepark zijn uitgezocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn stoere attracties voor de echte durfals en rustige attracties en speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Van de rustige oldtimerbaan tot de stoere Para Jump die over de kop gaat, er is voor de hele familie van alles te beleven!

In 2018 werd het park uitgebreid met de Freak Out, een attractie voor de stoere jeugd die nergens voor terugdeinst. In 2019 zijn er nog twee nieuwe attracties bij gekomen: Dumbo en de Dierenmolen.