Workshop: De Duitse Gast in Uw Bedrijf

In 2019 klaar om Duitse gasten te ontvangen? Drenthe zet sterker in op het aantrekken van inkomende toeristen, met name uit ons buurland Duitsland. Maar wat vindt de Duitse gast belangrijk in marketing uitingen en hoe zorgt u voor een gastvrije kennismaking met uw organisatie? We helpen u graag op weg! Wij hebben Karin Lubs van Klant op Eén uitgenodigd om u op 26 november in een praktijkgerichte workshop te vertellen waar uw potentiële Duitse gasten gevoelig voor zijn.

Karin Lubs heeft ervaringen in het begeleiden van ondernemers die de Duitse markt op willen. Zij geeft een korte training over het ontvangen van Duitse gasten voor u of uw medewerker(s) waarbij zij u bewust maakt van kansen, valkuilen én van uw eigen talenten.

Programma

Deze middag krijgt u veel praktische tips. We starten de middag met een korte terugblik welke activiteiten al zijn ondernomen om Duitse gasten naar Drenthe te trekken en u krijgt meteen tips hoe u in 2019 kunt aanhaken. Vervolgens gaat u aan de slag.

Drie speerpunten staan centraal in deze praktijkgerichte workshop: service, taal en online marketing.

  1. Scoren met service – Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Nederlandse en Duitse gasten, hoe kunt u met extra service en aandacht punten scoren en waarom is professionaliteit voor Duitsers zo belangrijk? Do’s en don’ts aan de hand van praktische voorbeelden en direct toepasbare tips.
  2. Scoren met de Duitse taal – Een kort overzicht van handige Duitse zinnen en uitdrukkingen uit de dagelijkse praktijk van verblijfsaccommodaties en horeca, recreatiebedrijven, musea en toeristische organisaties. Ook nuttig: hoe kunt u met hulp van een slim bouwsteen-systeem makkelijk correcte Duitse e-mails schrijven?
  3. Scoren met uw website – Een Duitse website is een must als u serieus werk wilt maken van de Duitse markt. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor de teksten en hoe zorgt u ervoor dat de website ook wordt gevonden? Een praktische stappenlijst geeft u de nodige handvatten hoe en waar te beginnen.

Elk onderdeel duurt ongeveer 40 minuten, halverwege is er een pauze van ca. 15 minuten. De hele workshop duurt ca. 2,5 uur en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Alle deelnemers ontvangen een driedelige handleiding waarin de besproken informatie terug te vinden is.

Praktische informatie

Datum: maandag 26 november
Tijd: 14.30 tot 17.00 uur
Locatie: Restaurant Thijs & Aafke, Hoofdweg 41, Kleindijk
Aanmelden: stuur een email met uw gegevens naar info@touristemmen.nl

Graag tot ziens op 26 november!