Grote Belangstelling Geopark Cross

Zondag 25 november, 11 uur, het weer was grijs, de temperatuur tikt net de 2 graden aan, maar in het bos was het windstil en heerlijk weer voor een hardloopwedstrijd. 328 lopers komen in beweging na het startschot van de Boomkroonpadcross.

De Boomkroonpadcross in Drouwen

Door het droge weer van de afgelopen periode lag het parkoers er prachtig bij. Vanaf de start ging het over brede paden het bos in, waar de brede paden al snel kronkelpaden werden. Tussen de bomen door, door de bladeren en langs alle boomwortels. Na het bos kwamen de heuvels van het Gasselterveld, twee hoge en nog een paar kleine om de tanden in te zetten.

De junioren konden na de heuvels, door het bos weer terug naar de finish, en hadden dan 4,7 km gelopen. De volwassenen konden kiezen om de ronde nog een keer te doen en kwamen dan op 9,4 kilometer. Na de finish was er warme drank en water om weer bij te komen.

Bij de junioren was Finn van Pijkeren (Middelstum) de snelste man en Ellen Hadderingh (Gasselte) de snelste vrouw. Bij de volwassenen was Bram Buigel (Groningen) de snelste man en Lisanne Langerijs (Schöninghsdorf) de snelste vrouw.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van de Boomkroonpadcross. De volgende loop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit is op donderdag 27 december in Gasselte.

Meer informatie over de Geopark cross evenementen is te vinden op De Hondsrug Unesco Global Geopark.