Geopark Crosscircuit viert Lustrum

De Hondsrug Unesco Global Geopark crosscircuit viert binnenkort het eerste lustrum. In oktober start de 5e editie van het De Hondsrug Unesco Global Geopark crosscircuit. Met name door alle enthousiaste berichten van zowel deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en organisatoren gaan we weer een seizoen met 6 mooie crossen organiseren.

Na elk jaar peilen we de meningen van zowel de deelnemers als ook de sponsoren. Unaniem is de mening dat er nog weer een seizoen van het De Hondsrug Unesco Global Geopark crosscircuit moet komen. Uiteraard met kleine aanpassingen die we van de deelnemers horen. Zo gaan we het geluid bij de start proberen te verbeteren, uiteraard met respect voor de omgeving. Het programma bestaat uit 6 wedstrijden door de mooie natuur van De Hondsrug Unesco Global Geopark. Vier van de wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze. In de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpad cross wederom de cross in Ees georganiseerd. Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jr.

Vorig jaar hebben ca 1.200 lopers meegedaan. De goede sfeer, omgeving en deelnamekosten van slechts €3 per wedstrijd spreekt de deelnemers bijzonder aan. Voor de 5e editie gaan we nog meer prijzen beschikbaar stellen voor alle deelnemers die aan tenminste 5 wedstrijden van het Geopark Hondsrug crosscircuit meedoen. Dit kan een paar schoenen zijn van Run2Day Assen, sportmassage, toegangskaarten voor het Boomkroonpad tot en met een tuinbon van tuinplantenkwekerij Vreugdenhil. Tevens willen we ook graag de korte afstanden 4 a 5 km beter onder de aandacht brengen. Ook deze deelnemers kunnen kans maken op de prijzen als zij tenminste aan 5 wedstrijden meedoen.

Op zaterdag 27 oktober vindt om 14.00 uur de aftrap plaats van het De Hondsrug Unesco Global Geopark crosscircuit. Loopgroep SGO organiseert dan de Boerbosloop in Rolde. Naast de Boerbosloop worden 5 andere crosslopen georganiseerd, door de loopgroepen van SGO (Grolloo), Gieten en Vomos (Gasselte). Voor elke wedstrijd is er een wisselende dagprijs voor de snelste man/vrouw en tevens jongen/meisje. Tevens wordt er een klassement opgemaakt. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoor Grolloo, De Hondsrug Unesco Global Geopark en Run2Day Assen.

Programma 2018-2019
Zaterdagmiddag 27 oktober 2018 Rolde
Zondagochtend 25 november 2018 Drouwen
Donderdagochtend 27 december 2018 Gasselte
Zondagochtend 13 januari 2019 Ees
Zaterdagmiddag 9 februari 2019 Gieten
Zaterdagmiddag 23 maart 2019 Grolloo