Highlights van een Midweek Drenthe

Onderstaand artikel verscheen op 8 juni 2019 als Rondje Nederland op de website van Margriet.

Misschien wel meer dan ooit hebben we de behoefte om er even tussenuit te gaan en te ontspannen in een andere omgeving. Dat kan in eigen land: in de ruim opgezette parken van Center Parcs, midden in de natuur, in je eigen cottage met privéterras. Margriets reisverslaggevers Jan en Alie bezochten Parc Sandur in Drenthe en vertellen je graag wat voor moois de omgeving rondom Emmen te bieden heeft. Liefhebbers van wandelen, fietsen, golfen, varen en vissen kunnen hun hart ophalen op dit park én in de omgeving.

Bekijk het reisverslag van Jan en Alie op de website van Margriet.

Varen en vissen op de Grote Rietplas

Vrijwel alle cottages op het park grenzen direct aan het water van de Grote Rietplas. Het water is maar liefst 135 hectare en kent een uitgebreid visbestand dat op een natuurlijke manier tot stand is gekomen. Er zwemt o.a. winde, karper, voorn, brasem, snoek en snoekbaars. Je kunt er net als Jan en Alie een fluisterboot huren en een tochtje maken over het water. De Grote Rietplas heeft een populair zandstrand en een ruime ligweide. Naast een duik nemen, kun je er ook kanoën.

WILDLANDS Adventure Zoo

Een wereldexpeditie maken op één dag? Dat kan in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen op 15 minuten rijden van Parc Sandur. Reis door de jungle, het poolgebied én de savanne en beleef spannende avonturen.

Ontdek de hunebedden

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De meeste van de 52 hunebedden vind je op de Hondsrug in Drenthe. Huur fietsen of neem fietsen mee net als Jan en Alie: “Wat een geweldig fietsnetwerk hebben ze hier!”. Leuke tip van Alie: ”Bezoek ook zeker het fantastische Hunebedcentrum in Borger waar de Mammoeten je al buiten opwachten.”

Bezoek ook zeker het fantastische Hunebedcentrum in Borger waar de Mammoeten je al buiten opwachten.

Jan en Alie in Rondje Nederland

Ook kun je met de auto de Hunebed Highway volgen. Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Deze weg loopt dwars door Drenthe van Zuidlaren tot Coevorden. De provincie heeft zelfs borden met een logo laten maken. De contouren van het logo zijn die van Route 66, de 3.940 kilometer lange legendarische autoweg voor de Verenigde Staten.

Overnachten op een schiereiland

“We hebben echt genoten in het noorden, er is zo veel ruimte en rust om te relaxen,” ontdekten Jan en Alie in Center Parcs Parc Sandur. Het is hét ideale vertrekpunt om Drenthe te verkennen. Ga er samen even lekker tussenuit, middenin de natuur in je cottage met privéterras aan het water waar je romantisch de zonsondergang kunt bekijken volgens Alie.