Kids Vakantiegids Awards op de Hondsrug

De genomineerden voor de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2020 zijn bekend. Uit ruim tachtig inschrijvingen in vijftien categorieën zijn door de vakjury per categorie drie nominaties toegekend. Twee van de genomineerden bevinden zich op de Hondsrug Drenthe.

Hondsrug Drenthe goed vertegenwoordigd

In de categorie Actieve Vakanties is De Lente van Drenthe genomineerd. De Lente van Drenthe is een familiecamping in het Drentse Gasselte met het grootste open waterpark van Nederland, DX Adventurepark. Het park is gelegen aan de rand van het bos met 2 grote zwemplassen met witte stranden en helderblauw water op loopafstand.

Daarnaast is Landal Greenpark Hof van Saksen, dat de afgelopen jaren meerdere malen in de prijzen viel, dit jaar genomineerd in de categorieën Kidsclub Vakanties en Vakantieparken. Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht is gecertificeerd met een Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector. “We bezorgen onze gasten een comfortabele vakantie én we zetten ons in voor de natuur en een duurzame samenleving”.

Juryoordeel en publiekskeuze

De vakjury van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2020 beoordeelde de wijze waarop kandidaten inspelen op de beleving van gezinnen met kinderen, en de mate waarin kindvriendelijke thema’s zijn doorgevoerd in het totaalconcept van de organisatie. Daarbij werd onder andere gelet op het inlevingsvermogen in de doelgroep en de originaliteit en variatie van het activiteitenprogramma, maar ook op bijvoorbeeld de adrenalinefactor bij actieve vakanties.

Vanaf nu is het aan het grote publiek om te bepalen wie de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2020 winnen door het invullen van de Kids Enquête op de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards-website. Hierin bepalen kids en hun ouders per categorie welk van de drie genomineerden hen het meest aanspreekt door te kiezen uit onder meer een serie foto’s, een greep uit het activiteiten-programma en een omschrijving van de genomineerden. De genomineerden met de meeste punten per categorie winnen de felbegeerde award.

Feestelijke uitreiking op 19 januari

De Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2020 worden op zondagmiddag 19 januari uitgereikt tijdens de Vakantiebeurs. De presentatie van dit feestelijke event is in handen van kinderidool Kaj van der Voort.