Drenthe beste Europese sportregio

De provincie Drenthe is op 10 december j.l. door het Europees Parlement uitgeroepen tot de beste sportregio van Europa. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) nam de prijs samen met burgemeester Roger de Groot van De Wolden in ontvangst.

Foto © 2019 Provincie Drenthe

Bekroning

De prijs is een bekroning op alle activiteiten die Drenthe organiseert op het gebied van sport en bewegen. De provincie is er trots op dat dit ook in het buitenland wordt opgemerkt.

“We zijn bijzonder trots dat we de prijs naar Drenthe hebben weten te halen dankzij alle vrijwilligers die al deze sportevenementen voor ons hebben georganiseerd.”
Gedeputeerde Henk Brink

Wereldkampioen biketrial Rick Koekoek uit Erica zorgde tijdens de prijsuitreiking voor een feestelijke stemming door met zijn fiets over het doek te springen waarop stond dat Drenthe de beste sportregio is. Gedeputeerde Henk Brink en burgemeester Roger de Groot van de gemeente de Wolden spraken hun dank uit aan de vrijwilligers die bij sport en bewegen in Drenthe betrokken zijn.

Foto © 2019 Provincie Drenthe

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Drenthe Beweegt. De officiele mededeling staat op de website van Aces Europe, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie. Laatste nieuwtjes worden ook gedeeld via het Twitterkanaal van Drenthe Community of Sport.

Op 28 december 2019 wordt van 12.00-16.00 uur in Roden de slotbijeenkomst Drenthe Community of Sport gehouden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan op de website van Drenthe Beweegt.