Natuurfilm =HABITAT= voltooid

Na ruim 3 jaren lang in één van mooiste Nederlandse nationale parken te hebben gefilmd melden filmmakers Henk en Janetta Bos met trots dat hun nieuwe natuurfilm =HABITAT= is voltooid. De film is geheel opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa, niet alleen een van de mooiste Nederlandse nationale parken maar tevens een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa.

Na het overweldigende succes van de vorige film van het tweetal – Wildernis in Drenthe uit 2016, die zelfs de voorronden van het L’OR Gouden Kalf haalde – ontstond de wens om ook zo’n grote film over het Nationaal Park Drentsche Aa te maken. Die uitdaging werd aangegaan en het waanzinnige avontuur kan nu aan de wereld worden getoond.

=HABITAT= is een welgemeend eerbetoon aan het gebied, waar natuur en cultuur al duizenden jaren samengaan en dat zich qua biotoop en schoonheid met recht uniek mag noemen. De film is een schitterend en waardevol document waarin de Drentse natuur zich openstelt als nooit tevoren en van begin tot eind wordt ondergaan als een avontuur. Vol prachtige verhalen over wat zich binnen deze ongerepte natuur afspeelt en waarvoor sommige dieren maandenlang werden gevolgd.

© 2019 Eigen foto. Henk en Janetta Bos, bevlogen natuurfilmers uit Drenthe, met een passie voor het bestaan…

De film gaat op 29 januari 2020 in première in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in de Drentse hoofdstad Assen. Vanaf 30 januari is hij daar voor het publiek te zien!