Word Drentsche Aa ambassadeur

Wat hebben poesjeszand, poepenhemel, etstoel en kwel met Nationaal Park Drentsche Aa te maken? Nationaal Park Drentsche Aa houdt in februari en maart 2020 de cursus Drentsche Aa Gastheerschap voor ondernemers binnen de grens van Nationaal Park Drentsche Aa. De inschrijving voor de cursus is geopend.

In vier avondbijeenkomsten en een fietstocht leer je de verhalen, bijzonderheden en kwaliteiten van het Drentsche Aa landschap kennen. Hoe is het Nationaal Park georganiseerd? Wat heeft de ijstijd te maken met het huidige Drentsche Aa landschap? Waar liggen de bijzondere natuurgebieden en wat leeft daar? Welke sporen liet de mens, in de loop der eeuwen, achter in het landschap? Het Drentsche Aa landschap zit barstensvol vol verhalen waarop de ondernemers haar gasten kan trakteren.

Gebiedsondernemers met diverse achtergronden leren elkaar kennen tijdens de cursus en wisselen informatie aan elkaar uit. We kijken bij elkaar “in de keuken”, ontwikkelen samen arrangementen of ze ontstaan spontaan aan de cursustafel. Een supergezellige cursus vol inhoud. Na afloop van de cursus ontvang je het Nationaal Park Drentsche Aa gastheerschap certificaat, gevelbordje en vlag. Je wordt opgenomen in het landelijke gastheer van het Landschap netwerk waarin inmiddels meer dan 3.000 ondernemers zijn opgenomen. Zo leren we ook op landelijk niveau van elkaar.

Ben je Drentsche Aa ondernemer en wil je je gasten ook de verhalen van het Drentsche Aa landschap kunnen vertellen? Geef je op voor de cursus en wordt zelf ambassadeur van het Drentsche Aa gebied. Aanmelden kan via de mail aan drentscheaa@ivn.nl of direct via de website.

Datum: Woensdagavond 12, 26 februari en 4, 18 maart en een fietstocht in het voorjaar 2020.
Tijd: 19.00–22.00 uur.
Kosten: Deelname aan de cursus kost € 150,00 incl. cursusmaterialen.