Nationale Kunstweek ook in Borger-Odoorn

In het kader van Nationale Kunstweek presenteren de kunstenaars aangesloten bij Stichting KunstKollektief Borger-Odoorn van 11 tot 15 november een breed scala aan kunstwerken tijdens een pop-up expositie in het gemeentehuis van Exloo.

© Joan Daams

KunstKollektief is opgericht in 2010 en biedt kunstenaars in de gemeente Borger-Odoorn een podium. Zo’n 40 kunstenaars, zowel amateurs als professionals, zijn aangesloten bij het KunstKollektief. De kunstwerken zijn zeer divers en omvatten onder meer schilderijen, tekeningen, sieraden, keramiek, grafiek, beelden, fotografie, poëzie en textiel. Jaarlijks nemen de kunstenaars deel aan de Kunstroute.

© Harry van den Bosch

Vanaf 18 november 2019 huurt de gemeente Borger-Odoorn een grote collectie kunstwerken van het KunstKollektief. Hierdoor krijgen werken van lokale kunstenaars een prominente plek in het gemeentehuis te Exloo.

© Grada Engels

De pop-up expositie is te zien van maandag 11 november tot vrijdag 15 november in de hal van het gemeentehuis, Hoofdstraat 50 te Exloo. De expositie wordt op 11 november om 11 uur geopend door wethouder Albert Trip.