Natuurwerkdag Exloo-Odoorn

Heb je ook zin om een keer een dagje in de natuur te werken? Jong en oud kunnen op zaterdag drie november op een nieuwe locatie de handen uit de mouwen steken. Lijkt het je leuk om buiten in de natuur te werken? Dat kan! Je kunt samen met de boswachter aan de slag. Bomen zagen en de heide weer open maken, zodat de zandhagedis en de nachtzwaluw geschikte plekken behouden om te leven. Tijdens het werk vertelt de boswachter waarom het zo belangrijk is dat dit soort werk wordt gedaan en welke soorten zich thuis voelen op de heide.

Het gebied de Odoornerdennen is een afwisselend stukje heide met jeneverbessen en hoge stuifduinen. Het molenveld wordt begraast door de schaapkudde van Exloo en één van de bijzonderheden is dat hier de zandhagedis voorkomt. Voor de zandhagedis zullen we tijdens de natuurwerkdag kleinschalige plag plekjes maken zodat de zandhagedissen weer open zand hebben om de eieren te kunnen afzetten. Andere werkzaamheden zijn het verwijderen van boompjes uit de heide zodat deze niet dicht groeit.

Informatie en opgave

We verzamelen op zaterdag 3 november om 09.00 uur op de parkeerplaats bij zwembad De Leewal (Zuideinde 36, Exloo) en de natuurwerkdag duurt tot 15.00 uur.

De organisatie regelt gereedschap en handschoenen en voor de lunch wordt gezorgd. Wel moeten de deelnemers zelf zorgen voor werkkleding en laarzen/stevige schoenen.

Heb jij zin om ons te helpen meld je dan aan op natuurwerkdag.nl/locatie/molenveld.

Voor informatie kun je contact opnemen met Martijn Harms, tel. 0592-242728.