RUNFORESTRUN DX24: 100 mijl in 24 uur

Evenementenbureau adam&events organiseert in het weekend van 7 en 8 maart een nieuw en loodzwaar trailevent: de RUNFORESTRUN DX24. Vanaf het DX Adventure Park bij recreatieplas Gasselterveld krijgen de deelnemers 45 minuten de tijd een pittige trailrun ronde van vijf kilometer rondom het Gasselterveld af te leggen. Eenmaal gefinisht moeten de deelnemers wachten tot de 45 minuten voltooid zijn en vindt er een herstart plaats. Dit gaat 24 uur non-stop door tot de last-(wo)man-standing de handdoek in de ring gooit of tot de totaal afstand van 100 mijl (160 km) volbracht is.

© Flip Slik

Het concept is niet nieuw. In de Verenigde Staten begon het met de Big Backyard Ultra, in België Another One Bites the Dust en ook in Nederland zijn dergelijke formats te vinden. “Alleen is deze wel heel pittig, kent een strakke tijdsplanning en is georganiseerd in een periode dat de weersomstandigheden heel veel van jou als deelnemer kunnen vragen” aldus organisator Winfried Bats.

Het is in feite één grote Drentse mindf*ck

Winfried Bats, organisator

In samenwerking met Staatsbosbeheer en DX Adventure Park wil de organisatie een andersoortige Drenthe (e)Xperience bieden aan de duurlopers die de RUNFORESTRUN organisatie naar Drenthe trekt. Het event zal kleinschalig en gemoedelijk van opzet zijn. Er bestaat ook een mogelijkheid je als duo op te geven. “Dat lijkt daardoor eenvoudiger maar dat is het niet. Je moet namelijk iedere keer 45 minuten tot een uur wachten tot je weer mag. Ga je even slapen dan ben je stram, ga je wachten dan word je ook stram. Het is in feite één grote Drentse mindf*ck” vertelt Bats.

De inschrijving is geopend. De eerste 13 vrouwen en 29 mannen hebben zich al voor het solo onderdeel aangemeld. Er is plek voor 100 deelnemers en 25 teams.

Inschrijven en meer informatie: runforestrun.nl/dx24