Terugblik Breed Overleg Borger-Oost

Aan creativiteit geen gebrek tijdens de bijeenkomst op donderdagavond 14 maart 2019 in MFA Het Hunzehuys. De inwoners van Borger waren deze avond aan zet. Anders dan anders had niet de gemeente de plannen bedacht, maar konden de bewoners van Borger-Oost hun eigen ideeën inbrengen voor dit gebied (entree Borger vanuit de richting Buinen tot rotonde Molenstraat). Er was zelfs een schetskamer waar men zelf de plannen kon uittekenen. Een nieuwe werkvorm die de gemeente in de toekomst vaker wil benutten.

Uw bijdragen

 

Een korte terugblik op de avond

Marion Maters van Maters & Roberti heette de aanwezigen welkom. Na een inleidende uitleg door wethouder Freek Buijtelaar en een inspirerend lied, ging iedereen aan de slag.


Er waren presentaties te zien van de gemeente, IVN, het Drentse Landschap en Natuurbeheer Drenthe. Tim Horneman en Leah Groeneweg van In ’t wilde Weg lieten zien en proeven hoe je gezonde en lekkere hapjes maakt met gewassen die je dichtbij huis vindt. Medewerkers van de gemeente en Royal Haskoning waren standby om te helpen met het schetsen van ideeën op de plattegronden die klaar lagen in de schetskamer. En Bertus Liewes van de Harm Tiesing Stichting toonde een diaserie over oud Borger-Oost.

Hebt u nog ideeën voor Borger-Oost? Inleveren kan tot 1 april!

Wilt u nog meer ideeën uitwerken? Of wilt u uw ideeën bespreken met uw buren en samen een tekening inleveren? Dowload het formulier en doe het vóór 1 april in de brievenbus van de TIP in Borger, of maak er een scan van en verstuur het via e-mail naar Aries Kuiper.

 

Project Hunzevallei

Borger-Oost overzicht