Borger-Odoorn viert 10 jaar Cittaslow

Op vrijdag 14 februari 2020 deed burgemeester Jan Seton de aftrap voor de feestelijke jubileumviering van Cittaslow Borger-Odoorn.

Op 26 juni 2010 nam toenmalig burgemeester Marco Out het Cittaslow keurmerk voor de gemeente Borger-Odoorn in ontvangst. Inmiddels is het 2020, het jaar dat Borger-Odoorn 10 jaar Cittaslow is. Een moment dat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. En dat vieren we dit jaar met 10 feestelijke momenten, waarbij we even stilstaan bij wat Cittaslow voor Borger-Odoorn betekent.

Op vrijdag 14 februari 2020 waren de Cittaslow burgemeesters van Nederland voor hun reguliere burgemeestersoverleg in Borger-Odoorn. Burgemeester Jan Seton greep dit moment aan om dit feestelijke jubileum in aanwezigheid van zijn collega’s in stijl af te trappen.

Op vrijdag 14 februari 2020 waren de Cittaslow burgemeesters van Nederland voor hun reguliere burgemeestersoverleg in Borger-Odoorn. V.l.n.r. Jaap Velema (Westerwolde), Nicole Ramaekers-Rutjens (Gulpen-Wittem), Harry Leunessen (Vaals), Joerie Minses (Alphen-Chaam), Jan Seton (Borger-Odoorn), Jos Hessels (Echt-Susteren), Jacqueline Koops-Scheele (Heerde), Arnoud Rodenburg (Midden-Delfland), Dieudonné Akkermans (Eijsden-Margraten).

… Cittaslow betekent ook naoberschap, gastvrij zijn en bewust genieten van al het goede wat onze gemeente te bieden heeft.

—Jan Seton, burgemeester Borger-Odoorn

Er was een speciaal middagprogramma samengesteld in het Hunebedcentrum in Borger. De delegatie van burgemeesters en hun medewerkers hoorden hier uit de eerste hand wat er dit jaar allemaal op stapel staat in het jarige Cittaslow Borger-Odoorn. Dit moment werd gemarkeerd met het maken van een groepsfoto met de Cittaslow burgemeesters.

De delegatie van burgemeesters en hun medewerkers hoorden uit de eerste hand wat er dit jaar allemaal op stapel staat in het jarige Cittaslow Borger-Odoorn.

Burgemeester Jan Seton: “Het keurmerk Cittaslow is voor ons een onderscheiding, waarmee we uitstralen dat we als gemeente streven naar een sociale, gastvrije en duurzame gemeenschap met een krachtige gemeenschappelijke betrokkenheid. We willen ons jubileum ook samen met onze inwoners vieren. En we kiezen daarom bewust diverse momenten uit, waarbij we zoveel mogelijk verschillende groepen betrekken. Want Cittaslow betekent ook naoberschap, gastvrij zijn en bewust genieten van al het goede wat onze gemeente te bieden heeft.”