Ruitervoorde Schipborgse Diep opgeheven

Let op: om veiligheidsredenen is de ruitervoorde (doorwaadbare plek in de beek) aan de Hondsrugtrail tussen Schipborg en Gasteren opgeheven.

Het is verboden om te paard door de beek te gaan.

Toelichting

Gebleken is dat men geen gegarandeerd veilige oversteek kan laten maken. Dit doordat de stroming en fluctuaties van het waterpeil te variabel zijn in het natuurgebied waar de voorde ligt. Het waterpeil wordt niet gereguleerd met stuwen en waterpeilbeheer.

Het risico van een onveilige oversteek en de aansprakelijkheid zijn voor een organisatie als het Recreatieschap simpelweg te groot. Men had het graag anders gezien maar de sluiting van de voorde lijkt momenteel de meest veilige keuze.

Foto: Aa en Hunze

Flyer Hondsrugtrail

Er circuleert een flyer over de Hondsrugtrail waarin de ruitervoorde wordt genoemd. Bij een herdruk wordt deze gewijzigd. In de nog te verspreiden flyers die op voorraad zijn, zal deze alinea worden voorzien van een sticker met de melding dat de ruitervoorde is opgeheven.

Infopanelen

De vijf Hondsrugtrail-panelen bij trailerparkeerplaatsen in het gebied zullen worden voorzien van een sticker met de melding dat de ruitervoorde is opgeheven.

In september 2020 werd het ruiter- en menpadennetwerk in het Drentsche Aa gebied officieel geopend met de aanleg van een nieuwe “ruitervoorde” bij Schipborg. Het nieuws werd onder meer gepubliceerd op de websites van Dagblad van het Noorden en Nationaal Park Drenthsche Aa.