Wandelen in Drenthe in de media

Drenthe is dé wandelprovincie van Nederland. Dat vinden niet alleen de inwoners van Drenthe, maar ook de landelijke media schenkt aandacht aan de Drentse wandelpaden. De afgelopen tijd zijn er een aantal leuke nieuwsberichten verschenen over wandelen in Drenthe en die zijn hier voor u onder elkaar gezet.

Allereerst twee nieuwe publicaties van onze toeristische partners:

Hieronder enkele nieuwskoppen van de afgelopen dagen.


Op het internet

Het Pieterpad kent iedereen, maar het oudste streekwandelpad van Nederland ligt toch echt in Drenthe: ‘Wandelaars zijn laaiend enthousiast’
Dagblad van het Noorden 1 september 2022

Recreatieschap Drenthe onderzocht de ontwikkelkansen voor het 324 kilometer lange Drenthepad. Conclusie: vooral qua bekendheid is er nog veel te winnen. Het Pieterpad het oudste langeafstandswandelpad van Nederland? Zeker niet, dat is het Drenthepad. Maar de ruggengraat van het Drentse wandelpadennetwerk is lang niet zo bekend als het populaire pad dat in het Groningse Pieterburen begint. Kansen genoeg om daar wat aan te doen, concludeert Recreatieschap Drenthe na onderzoek.

Ruinen ter hoogte van Ter Horsterzand. Foto © Corné Sparidaens / Dagblad van het Noorden

Meer Drentse paden krijgen knooppunten voor nieuw wandelnetwerk
RTV Drenthe 6 september 2022

Bij de wandelpaden van negen gemeenten starten binnenkort werkzaamheden om het Drentse wandelknooppuntennetwerk verder aan te leggen. Het Drentse provinciebestuur trekt daar ruim 766.000 euro voor uit. Eind 2024 moet het project klaar zijn.

Het provinciebestuur wil wandelen in Drenthe populairder maken. Foto © Fred van Os / RTV Drenthe

Rapport: Drenthepad moet bekender worden bij wandelaars
RTV Drenthe 2 september 2022

Recreatieschap Drenthe heeft laten onderzoeken hoe het Drenthepad beter onder de aandacht van wandelaars gebracht kan worden. Het Drenthepad is een van de oudste langeafstandspaden van Nederland. Het is 329 kilometer lang en kent 18 etappes. Toch is het lang niet zo bekend als bijvoorbeeld het Pieterpad. Twee procent van alle langeafstandswandelingen wordt in Drenthe gemaakt. Dat is het laagste percentage van alle provincies.

Het Drenthepad moet bekender worden. Foto © RTV Drenthe / Marcel Drent

In de dagbladen

Ook de gedrukte pers besteedde aandacht aan het wandelen in Drenthe.

Drenthe richt de blik op wandelen
DvhN 2 september


Lees ook: